Δούρειος Ίππος - Podcasts
ΕΛΛΑΔΑ

Επέμβαση του ΛΣ-ΕΛΑΚΤ: καταμετρημένοι 7 τόννοι κάνναβης μέχρι τώρα

Rheinmetall Lynx

Από Σάββας Δ. Βλάσσης

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή το πρωί, όταν σε επέμβαση ανδρών του σε φορτηγό πλοίο ανακαλύφθηκε μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών. Πρόκειται συγκεκριμένα για το φορτηγό πλοίο ΝΟΚΑ, το οποίο έπλεε νοτίως Κρήτης.

ΝΟΣτην επιχείρηση συμμετείχε το Περιπολικό Ανοικτής Θαλάσσης “ΓΑΥΔΟΣ” (ΠΑΘ 90), που είχε υποστεί ζημιές μετά από περιστατικό εμβολισμού από ακταιωρό της Τουρκικής Ακτοφυλακής τον περασμένο Φεβρουάριο.

Η επιχείρηση δεν παρουσίασε δυσκολία, πέραν των δυσμενών καιρικών συνθηκών που εξαιτίας της θαλασσοταραχής απαιτούσαν προσοχή κατά την προσέγγιση της ταχυπλόου λέμβου από την οποία επιβιβάστηκαν 8 άνδρες της Ομάδας Ειδικών Επεμβάσεων της ΜΥΑ/ΛΣ. Η επιχείρηση διεξήχθη στις 05.30 το πρωί και δεν αντιμετωπίσθηκε αντίσταση από το πλήρωμα του φορτηγού πλοίου.

Από την λεπτομερή έρευνα, ανακαλύφθηκαν κρυμμένα σε ειδική κρύπτη στον πάτο ενός εμπορευματοκιβωτιου ναρκωτικά, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που είχε το ΛΣ-ΕΛΑΚΤ. Επρόκειτο για κατεργασμένη κάνναβη σε συμπυκνωμένη μορφή (“σοκολάτα”) πολύ καλής ποιότητος. Η καταμέτρηση που βρίσκεται σε εξέλιξη από το πρωί, έχει δείξει μέχρι τώρα περίπου 7 τόννους, γεγονός που οδηγεί στην εκτίμηση ότι η συνολική ποσότητα θα προσεγγίζει τους 10 τόννους.

 

 

Tags

Related Articles

Back to top button
Close