Δούρειος Ίππος - Podcasts
ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Εκπαίδευση CQB από τους Πεζοναύτες του 40 Commando στο HMS Albion

Καινοτόμος μπορεί να χαρακτηριστεί η εκπαίδευση που πραγματοποίησε πρόσφατα ο Λόχος Charlie του 40ου Commando σε αντικείμενα CQB (Close Quarter Battle) ενώ βρίσκεται εν πλω επί του πλοίου Αμφίβιων Επιχειρήσεων HMS Albion L-14 στην Άπω Ανατολή.

Η μονάδα αυτή η οποία είναι μεγέθους Τάγματος και αποτελεί τμήμα της 3ης Ταξιαρχίας Commando με έδρα τη βάση του Norton Manor Camp στο Somerset της Μεγάλης Βρετανίας. Στην επιχειρησιακή ανάπτυξη που πραγματοποιείται επί του HMS Albion, διαμορφώθηκε ειδικά ο χώρος μεταφοράς οχημάτων στο εσωτερικό του πλοίου προκειμένου να εξομοιώσει σειρά δωματίων στα οποία οι άνδρες του Λόχου Charlie έπρεπε να εκκαθαρίσουν από εχθρικές απειλές.

Η διαδικασία που πραγματοποιείται με Εκπαιδευτικά Πυρομαχικά (Simunition) προσφέρει ρεαλισμό και συμβάλει στη διατήρηση των δεξιοτήτων και επιχειρησιακής ετοιμότητας του προσωπικού σε μακροχρόνιες αναπτύξεις επί πλοίων του RN.

Αυτό είναι και το σχετικό βίντεο από την εκπαιδευτική δραστηριότητα.

https://youtu.be/8QWXMZSBq1k?t=22

Το 40ο Commando είναι αντίστοιχη μονάδα με το 42 και 45 Commando και αποτελείται από 6 Λόχους

  • Το Λόχο Διοικήσεως (Command Company)
  • Το Λόχο Διοικητικής Μέριμνας (Logistics Company)
  • Το Λόχο Alpha (A Coy) (Close Combat Company)
  • Το Λόχο Bravo (B Coy) (Stand Off Company)
  • Το Λόχο Charlie (C Coy) (Close Combat Company)
  • Το Λόχο Delta (D Coy) (Stand Off Company)

Η πρωταρχική αποστολή του HMS Albion είναι η μεταφορά, ανάπτυξη και περισυλλογή προσωπικού των Πεζοναυτών του Royal Navy. Μπορεί να μεταφέρει 305 Πεζοναύτες με πρόβλεψη για επιπλέον 405 εφόσον απαιτηθεί. Το πλoίο διαθέτει διαθέτει χώρο μεταφοράς οχημάτων (μέχρι 6 άρματα μάχης Challenger 2) και 30 τεθωρακισμένα μεταφοράς προσωπικού.

Επιπλέον διαθέτει πλωτή δεξαμενή για την μεταφορά 4 hovercraft τα οποία μπορούν να μεταφέρουν ένα άρμα μάχης έκαστο και 4 μικρότερα για τη μεταφορά 35 Πεζοναυτών έκαστο. Το κατάστρωμα πτήσεων μήκους 64μ, μπορεί να υποστηρίξει επιχειρήσεις ελικοπτέρων μεγέθους μέχρι και Chinook.

Πρόσφατα το πλοίο ενεπλάκη σε επεισόδιο παρενόχλησης από μια κινεζική φρεγάτα και 2 ελικόπτερα ενώ συμμετείχε σε ναυτική άσκηση ενώ έπλεε κοντά στο σύμπλεγμα νήσων Paracel τα οποία διεκδικούνται από το Βιετνάμ και τη Κίνα.

Tags

Related Articles

Back to top button
Close