Δούρειος Ίππος - Podcasts
ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Εγκαίνια Κόμβου Πληροφοριών Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων

Rheinmetall Lynx

Στις 19 Σεπτεμβρίου ο Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος εγκαινίασε τον νέο Κόμβο Πληροφοριών Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων (Intelligence Fusion Cell – IFC), με τον οποίο ενισχύονται οι δυνατότητες της νεότευκτης Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ σε όλο το εύρος της αποστολής της.

Κατά τον σύντομο χαιρετισμό του, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ αναφέρθηκε στην συμβολή του νέου Κόμβου Πληροφοριών Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων στην αναζήτηση, στην συλλογή, στην επεξεργασία και στην διανομή πληροφοριών καθώς και στην επιχειρησιακή εκμετάλλευσή τους. Τόνισε επίσης ότι ο νέος Κόμβος Πληροφοριών αποτελεί πλέον οργανικό τμήμα της ΔΕΠ, ενώ οι νέες εγκαταστάσεις του με τον αναβαθμισμένο εξοπλισμό και τις υψηλές προδιαγραφές ασφαλείας, ενισχύουν την αποστολή αυτής και των υπαγόμενων σε αυτή Μονάδων της.

Στην συνέχεια, επεσήμανε την στελέχωση του Κόμβου Πληροφοριών με εξειδικευμένο προσωπικό τόσο από τις Ένοπλες Δυνάμεις όσο και από την ΕΛΑΣ, το ΛΣ/ΕΛΑΚΤ και την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ), προσδίδοντας σε αυτόν όχι μόνο διακλαδικό αλλά και διϋπηρεσιακό χαρακτήρα. Επίσης, τόνισε ότι η δυνατότητα ενσωμάτωσης του νέου Κόμβου στον Συμμαχικό ιστό των Κόμβων Πληροφοριών Ειδικών Επιχειρήσεων θα ενισχύσει την συνέργεια και την διαλειτουργικότητα στον τομέα της ανταλλαγής Πληροφοριών και θα συμβάλει στην επαύξηση της επιχειρησιακής του ικανότητας τόσο σε εθνικό όσο και σε επίπεδο ΝΑΤΟ.

Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους ο Α/ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, ο Α/ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ, ο Αρχηγός ΛΣ/ΕΛΑΚΤ Αντιναύαρχος ΛΣ Γεώργιος Αλεξανδράκης, ο Διοικητής της ΔΕΠ Αντιστράτηγος Γεώργιος Τσιτσικώστας, ο Υπαρχηγός ΓΕΑ Υπτχος (Ι) Δημοσθένης Γρηγοριάδης ως εκπρόσωπος του Α/ΓΕΑ Αντιπτέραρχου (Ι) Θεμιστοκλή Μπουρολιά, ο Υπαρχηγός ΕΛΑΣ Αντιστράτηγος Γεώργιος Γιάννινας ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΕΛΑΣ Αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Σκούμα και ο Πρόεδρος του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών & πρώην Υφυπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Αναστάσιος Λιάσκος.

Κλείνοντας τον χαιρετισμό του, και απευθυνόμενος στο σύνολο των εμπλεκομένων με την ανέγερση των νέων εγκαταστάσεων του Κόμβου, τους συνεχάρη για την ταχεία ολοκλήρωση αυτού του πολύ σημαντικού έργου, ενώ στην συνέχεια ακολούθησε περιήγηση στις εγκαταστάσεις του όπου και ενημερώθηκε για την οργάνωση και λειτουργία του.

Από τις πιο πλούσιες η επίσκεψη του Α/ΓΕΕΘΑ στις ΗΠΑ

 

Tags

Related Articles

Back to top button
Close