Δούρειος Ίππος - Podcasts
ΕΛΛΑΔΑ

Δούρειος Ίππος Podcast # 021 – Οι τελευταίες αποφάσεις για εξοπλιστικά στην Βουλή

Ο Σάββας Δ. Βλάσσης και ο Βασίλης Χρονόπουλος σχολιάζουν τα προγράμματα που ενέκρινε πρόσφατα η Βουλή, με κυριότερο την πολυσυζητημένη αναβάθμιση των F-16 Block 50. Βλήματα αέρος-επιφανείας AGM-84L Harpoon, αντι-ραντάρ AGM-88E AARGM και ατρακτίδια AN/AAQ-33 Sniper, συμπληρώνουν τις δυνατότητες των αναβαθμισμένων F-16V, ενώ από πλευράς ενδιαφέροντος Ελληνικού Στρατού, εγκρίθηκαν ορισμένα σημαντικού ύψους προγράμματα, όπως η προμήθεια πυρομαχικών 120 mm για τα άρματα μάχης, η αναβάθμιση των ΠΕΠ τύπου RM70 και των ρουκετών 122 mm.

Τα προγράμματα πυρομαχικών αρμάτων και της αναβαθμίσεως των ρουκετών 122 mm, αποβλέπουν μεταξύ άλλων στην ανάθεση έργου και στα ΕΑΣ, που υπολειτουργούν. Σε συνδυασμό με άλλα δύο προγράμματα, αυτό του Δικτύου Επικοινωνιών Υψηλής Ταχύτητος ΑΙΓΑΙΑΣ ΙΙΙ και των μονόκυαλων διοπτρών νυκτερινής όρασης, διαπιστώνεται η κατεύθυνση πόρων για προμήθειες από ελληνικές εταιρείες.

Γϊνεται επίσης σύντομη αναφορά στην πρόοδο της συμφωνίας ανταλλαγής τεθωρακισμένων BMP-1 με Marder 1A3 από την Γερμανία, όπως και στις τελευταίες παραλαβές τεθωρακισμένων Μ1117 από τις ΗΠΑ.

Tags

Related Articles

Back to top button
Close