Δούρειος Ίππος - Podcasts
ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Διοικητική Συγκέντρωση Διοίκησης Ειδικού Πολέμου

Rheinmetall Lynx

Παρουσία του Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου πραγματοποιήθηκε εχθές 17 Ιανουαρίου στο Στρατόπεδο «ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΚΑΛΙΝΣΚΗ», Διοικητική Συγκέντρωση και τελετή κοπής της βασιλόπιτας του συνόλου των Σχηματισμών και των Μονάδων της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ).

Στην δραστηριότητα παρευρέθησαν επίσης ο Διοικητής της ΔΕΠ Αντιστράτηγος Γεώργιος Τσιτσικώστας, ο Διοικητής της Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων (ΔΔΕΕ) Υποστράτηγος Προκόπιος Μαυραγάνης, ο Διοικητής της Ι Μεραρχίας Πεζικού Υποστράτηγος Δημήτριος Βουνίσιος, ο Υποδιοικητής της ΔΕΠ Υποναύαρχος Στέλιος Κωστάλας, καθώς και το προσωπικό των Επιτελείων και των Μονάδων τους. Ως προσκεκλημένος συμμετείχε και ο Διευθυντής Ειδικών Δυνάμεων του ΓΕΣ Υποστράτηγος Πάρις Καπραβέλος.

Κατά την Διοικητική Συγκέντρωση παρουσιάστηκαν:

  • Ο απολογισμός του έργου για το 2021.
  • Η πρόοδος των έργων αναβάθμισης των εγκαταστάσεων της ΔΕΠ.
  • Ο σχεδιασμός των δραστηριοτήτων για το 2022.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η τελετή κοπής της βασιλόπιτας της ΔΕΠ, κατά την οποία ο Α/ΓΕΕΘΑ σε σύντομο χαιρετισμό του ευχήθηκε Καλή Χρονιά και ευτυχισμένο το Νέο Έτος, συγχαίροντας το σύνολο του προσωπικού για την σημαντική προσπάθεια που κατέβαλε εντός του 2021. Επεσήμανε επιπλέον τα πλεονεκτήματα που προέκυψαν από την ένταξη των Ειδικών Δυνάμεων – Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων (ΕΔ-ΔΕΕ) υπό ενιαία Διοίκηση, με κυριότερο αυτό της αποτελεσματικότερης και πιο ευέλικτης Διοίκησης και Ελέγχου. Κάλεσε τέλος όλο το προσωπικό να συνεχίσει να επιτελεί το έργο του με την ίδια αυταπάρνηση και προσήλωση, έτσι ώστε οι ΕΔ-ΔΕΕ να συνεχίσουν να λειτουργούν ως πολλαπλασιαστές ισχύος όποτε και όπου απαιτηθεί.

Με την ευκαιρία της επίσκεψής του, ο Α/ΓΕΕΘΑ ενημερώθηκε επίσης για την πρόοδο των εργασιών αναβάθμισης των λιμενικών εγκαταστάσεων και την εξέλιξη κατασκευής των νέων κτιριακών υποδομών στο Στρατόπεδο, που θα καλύψουν τις απαιτήσεις υποστήριξης των αμφίβιων δραστηριοτήτων τόσο των Μονάδων Ειδικών Επιχειρήσεων (ΜΕΕ), όσο και του συνόλου των πλωτών μέσων του Στρατού Ξηράς.

Related Articles

Back to top button