Δούρειος Ίππος - Podcasts
ΔΙΑΦΟΡΑ

Δύο ταινίες από το Πολεμικό Μουσείο για τον Πόλεμο της Κορέας

Rheinmetall Lynx

Το Πολεμικό Μουσείο, σε συνέχεια των εκδηλώσεών του για την ανάδειξη Ιστορικών γεγονότων της Πολεμικής Ιστορίας της Ελλάδος, παρουσίασε σήμερα 5 Ιουνίου δύο ταινίες που αφορούν το Ελληνικό Εκστρατευτικό Σώμα (ΕΚΣΕ) που συμμετείχε στον Πόλεμο της Κορέας (1950-1955). Η προβολή έγινε παρουσία της Α.Ε. του Πρέσβη της Νοτίου Κορέας στην Ελλάδα Lim Soo-Suk μελών του Δ.Σ. και του Προεδρείου του Συλλόγου Φίλων του Μουσείου.

Στην εκδήλωση ακόμα παρεβρέθησαν οι Βετεράνοι του Πολέμου Υποστράτηγος ε.α. Στ. Δράκος (τότε ανθυπολοχαγός) και ο Αντισμήναρχος ε.α. Ακριβός Τσολάκης (τότε ανθυποσμηναγός).

Η πρώτη ταινία αναφερόταν στη δράση του Τάγματος και η δεύτερη στη δράση του Αεροπορικού Σμήνους με αεροσκάφη τακτικών μεταφορών C-47 Dakota του Εκστρατευτικού Σώματος.

Το Πολεμικό Μουσείο έχει αγαστή συνεργασία με την Πρεσβεία της Νοτίου Κορέας με απώτερο στόχο τον εμπλουτισμό του Τμήματος του Πολεμικού Μουσείου που αφορά τον Πόλεμο της Κορέας, με περισσότερα ενθυμήματα και πολεμικά κειμήλια.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο πατέρας τού Πρέσβη πολεμούσε μαζί μέ τούς Ελληνες μαχητές και διακρίνεται από μεγάλη ευαισθησία γιά κάθε τι που έχει σχέση με Ελλάδα. Έχει επισκεφθεί πάμπολες φορές το Πολεμικό Μουσείο μαζί με τους συνεργάτες του κι έχει προσφερθεί εκτός από τον εμπλουτισμό των υπαρχόντων κειμηλίων του Πολεμικού Μουσείου, να χαρίσει ανάγλυφο πίνακα σχετικό με τόν Πόλεμο τής Κορέας. Το έργο ετοιμάζει Έλληνας καλλιτέχνης και είναι συνολικής αξίας 22.000 ευρώ.

Related Articles

Back to top button