Δούρειος Ίππος - Podcasts
AUTO

«Αυτοκίνητο του 2020» το PEUGEOT 208

Rheinmetall Lynx

Του Ηλία Ματζαβά

«Σε μια εποχή που τα περισσότερα μικρομεσαία μοντέλα αρχίζουν να μοιάζουν μεταξύ τους αλλά και να χάνουν το νεανικό του χαρακτήρα, έρχεται το νέο PEUGEOT 208 για να… ταράξει τα δεδομένα της κατηγορίας», διαβάζουμε στο τελευταίο τεύχος του περιοδικού ΔOYΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ. Και να που τελικά το συγκεκριμένο μοντέλο εισβάλει στην ελληνική αγορά, έχοντας πλέον ένα σημαντικό όπλο. Το τίτλο «Αυτοκίνητο του 2020» που του έδωσαν οι δημοσιογράφοι που είναι μέλη του ανεξάρτητου δημοσιογραφικού θεσμού «Αυτοκίνητο της Χρονιάς για την Ελλάδα».

Η επιλογή έγινε με ανοιχτή ψηφοφορία, σύμφωνα με την οποία κάθε μέλος του θεσμού κατένειμε ένα σύνολο 100 βαθμών στα 10 αυτοκίνητα που συμμετείχαν στην ψηφοφορία.

Τα 10 αυτοκίνητα είχαν περάσει στην τελική φάση κατά τη διαδικασία προεπιλογής (η οποία επίσης πραγματοποιήθηκε με ψηφοφορία) από 29 νέα μοντέλα, τα οποία παρουσιάστηκαν κατά το προηγούμενο 12μηνο στην ελληνική αγορά. Τα αυτοκίνητα της τελικής φάσης ήταν (με αλφαβητική σειρά) τα Audi A1, Citroen C5 Aircross, DS 3 Crossback, Kia XCeed, Mazda 3, Peugeot 208, Renault Clio, Skoda Scala, Suzuki Jimny, VW T-Cross.

Μετά την καταμέτρηση των ψήφων, το Peugeot 208 συγκέντρωσε 412 βαθμούς.

Οι δημοσιογράφοι μέλη του θεσμού, από το 2007, επιλέγουν κάθε χρόνο το «Αυτοκίνητο της Χρονιάς για την Ελλάδα» ανάμεσα στα καινούργια αυτοκίνητα που εμφανίστηκαν στην ελληνική αγορά το προηγούμενο 12μηνο και τα οποία έχουν οδηγήσει στους ελληνικούς δρόμους, με κριτήρια που αφορούν την τεχνολογία, την ασφάλεια, την ποιότητα, την πληρότητα της γκάμας, το κόστος αγοράς και χρήσης, αλλά και κάθε άλλο χαρακτηριστικό που συμβάλλει ώστε ένα αυτοκίνητο να ταιριάζει στην ελληνική πραγματικότητα και στην αντίληψη της αυτοκίνησης από τους αυτοκίνησης από τους Έλληνες καταναλωτές.

 

Tags

Related Articles

Check Also
Close
Back to top button
Close