Δούρειος Ίππος - Podcasts
ΕΛΛΑΔΑ

Άφιξη 15ου Rafale στην Τανάγρα – Ξεπέρασαν τις 2.000 ώρες πτήσεων τα ελληνικά Rafale

Rheinmetall Lynx

Από Σάββας Δ. Βλάσσης

Άλλο ένα μαχητικό Rafale F3R κατέφθασε στην αεροπορική βάση Τανάγρας σήμερα, εντασσόμενο στην 332 Μοίρα που επιχειρεί με τον τύπο.

Το αεροπλάνο απογειώθηκε από την αεροπορική βάση του Ιστρ περί ώρα 12.00 και προσγειώθηκε περί τις 14.30 στην 114 Πτέρυγα Μάχης. Το αεροπλάνο, είχε παραληφθεί από την αρμόδια επιτροπή του ΓΕΑ την περασμένη Τετάρτη 31 Μαΐου, όπως ήταν προγραμματισμένο.

Το 15ο αεροπλάνο είναι το Rafale EG (“416”) που ως γνωστόν ανήκει στην δεύτερη παρτίδα μεταχειρισμένων αεροπλάνων που μεταβιβάζονται από γαλλική υπηρεσία. Από σήμερα, η 332 Μοίρα διαθέτει 11 μονοθέσια Rafale EG και 4 διθέσια Rafale DG, εκ των οποίων 7 συν 2 μεταχειρισμένα αντιστοίχως.

Σε γενικές γραμμές το πρόγραμμα εξελίσσεται κανονικά, όπως και το πρόγραμμα εκπαιδεύσεως της Μοίρας. Με ικανοποιητικό δείκτη επιχειρησιακής διαθεσιμότητας, ο καθημερινός ρυθμός πτήσεων είναι ο αναμενόμενος και βάσει του σχεδιασμού των αρμοδίων. Ενδεικτικό πάντως του επιτελούμενου έργου, είναι ότι τα Rafale σε ελληνική υπηρεσία έχουν συμπληρώσει πτητικό έργο που ξεπερνά πλέον τις 2.100 και οδεύει προς τις 2.200 ώρες πτήσεων.

Επισημαίνεται ότι ο ρυθμός εμφανίσεως βλαβών στα Rafale κρίνεται χαμηλός από τους ανθρώπους της Πολεμικής Αεροπορίας, κάτι το οποίο έχει συμβάλει σημαντικά στην επίτευξη των ανωτέρω. Το στοιχείο αυτό έχει αυξημένη σημασία, λόγω του γεγονότος ότι η πλειοψηφία των αεροπλάνων που επιχειρούν, είναι μεταχειρισμένα.

Δεκατέσσερα έγιναν τα Rafale της 332 Μοίρας

 

Tags

Related Articles

Back to top button
Close