Δούρειος Ίππος - Podcasts
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Έτοιμο το δεύτερο αναβαθμισμένο AH-64A του 1ου ΤΕΕΠ

Από Σάββας Δ. Βλάσσης

Ενώ την προσοχή συγκεντρώνουν οι χθεσινές αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ για την έγκριση νέων εξοπλιστικών προγραμμάτων, εξελίσσεται το πρόγραμμα περιορισμένης αναβαθμίσεως των επιθετικών ελικοπτέρων Apache.

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών στο πρώτο ελικόπτερο, το “ΕΣ 1006”, τον περασμένο Δεκέμβριο και την επιτυχή δοκιμή με βολές όπλων που ακολούθησαν, προ ημερών περατώθηκαν και οι εργασίες εγκαταστάσεως των νέων ηλεκτροπτικών συστημάτων, σε ένα ακόμη ελικόπτερο. Πρόκειται για το “ΕΣ 1019” ενώ ήδη έχουν ξεκινήσει εργασίες και στο τρίτο ελικόπτερο.

Οι παρατεινόμενες πολεμικές επιχειρήσεις του Ισραήλ, έχουν δημιουργήσει ορισμένα προβλήματα στις εμπλεκόμενες εταιρείες, λόγω των αυξημένων υποχρεώσεων επιστρατεύσεως. Στην περίπτωση της Elbit Systems, το ζήτημα αντιμετωπίζεται μέσω συνεργασίας με ελληνική εταιρεία η οποία διαθέτει έμπειρο προσωπικό, με αποστράτους των Ενόπλων Δυνάμεων, οι οποίοι και υλοποιούν το έργο σε συνεργασία με τους τεχνικούς του Ελληνικού Στρατού.

Η κατάσταση επηρεάζει προφανώς και την Rafael, η οποία δεν έχει ξεκινήσει ακόμη τις εργασίες τροποποιήσεως των AH-64A ώστε να επιχειρούν με τα βλήματα SPIKE NLOS.

Από πλευράς όμως αναβαθμίσεως των ελικοπτέρων του 1ου Τάγματος Επιθετικών Ελικοπτέρων (1ο ΤΕΕΠ) στα ηλεκτροπτικά του συστήματα, εκτιμάται ότι το πρόγραμμα θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη φθινοπώρου.

Έτοιμο για την αναβάθμιση με SPIKE NLOS το αναβαθμισμένο “ΕΣ 1006”

Related Articles

Back to top button