Δούρειος Ίππος - Podcasts
ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

36 Αμφίβια Τεθωρακισμένα Οχήματα VBA για τους Ιταλούς Πεζοναύτες

Rheinmetall Lynx

Η ιταλική IVECO Defence Vehicles ανακοίνωσε ότι θα προμηθεύσει 36 Αμφίβια Τεθωρακισμένα Οχήματα VBA στο Ιταλικό Ναυτικό, που θα εξοπλίσουν την Ταξιαρχία Πεζοναυτών San Marco.

Στις 22 Δεκεμβρίου 2022, η Διεύθυνση Χερσαίων Εξοπλισμών ανέθεσε την σύμβαση, στο πλαίσιο του σχετικού προγράμματος που αποσκοπεί στην ενίσχυση της Εθνικής Ικανότητος Θαλασσίας Προβολής Ισχύος του Ιταλικού Ναυτικού. Σήμερα, οι Ιταλοί πεζοναύτες χρησιμοποιούν τα Αμφίβια Τεθωρακισμένα Οχήματα AAV7A1, που σταδιακώς θα αποσυρθούν.

Το VBA είναι όχημα 8×8 που μπορεί να ενεργεία αμφίβια σε ανοικτό ωκεανό και εξερχόμενο στην ξηρά διακρίνεται από υψηλά επίπεδα ευκινησίας, βαλλιστικής προστασίας, αντιναρκικής προστασίας και προστασίας έναντι απειλών Αυτοσχεδίων Εκρηκτικών Μηχανισμών (IED). Το όχημα κινεί ένας πετρελαιοκινητήρας FPT Cursor 16 ισχύος 700 ίππων, αυτόματο σύστημα ταχυτήτων 7 σχέσεων και συστήματα κίνησης που προέρχονται από τα τεθωρακισμένα οχήματα Centauro και VBM Freccia, επιτρέποντας στο VBA να αναπτύσσει μέγιστη ταχύτητα 105 χ.α.ώ. εκτός οδών. Χάρη σε δύο υδραυλικές προπέλες όπισθεν, το όχημα μπορεί να πλεύσει σε Κατάσταση Θαλάσσης 3, με μέγιστη ταχύτητα 6 κόμβων.

Το όχημα φέρει πύργο HITROLE ελαφράς εκδόσεως της Leonardo, με βαρύ πολυβόλο 12,7 mm και συστήματα C4 τελευταίας γενιάς.

Το VBA που θα παραλάβει το Ιταλικό Ναυτικό, στηρίζεται στο σχέδιο του Αμφιβίου Τεθωρακισμένου Οχήματος SUPERAV (8×8) που ανέπτυξε η IDV και βρίσκεται σε χρήση με το Σώμα Πεζοναυτών των ΗΠΑ ως Αμφίβιο Όχημα Μάχης (ACV). Το ACV κατασκευάζεται στις ΗΠΑ από κοινού με την BAE Systems.

 

Tags

Related Articles

Back to top button
Close