Δούρειος Ίππος - Podcasts
ΕΛΛΑΔΑ

Στις 17 Μαΐου η τελετή παραλαβής του πρώτου Ρ-3Β

Από Σάββας Δ. Βλάσσης

Για την επομένη Παρασκευή 17 Μαΐου, έχει προγραμματισθεί η πραγματοποίηση της τελετής παραλαβής του πρώτου αεροσκάφους Ρ-3Β που περιλαμβάνει το πρόγραμμα αναβαθμίσεως των Αεροσκαφών Ναυτικής Συνεργασίας Ρ-3Β Orion του Πολεμικού Ναυτικού.

Πρόκειται για το αρχικό αεροσκάφος με s/n “152744”, το οποίο υποβλήθηκε σε εργασίες εργοστασιακής συντηρήσεως (PDM) για την επαναφορά του σε πλόιμη κατάσταση με εκτεταμένο όριο δομικής ζωής, χωρίς όμως σύγχρονο εξοπλισμό αποστολής. Το εν λόγω αεροσκάφος επρόκειτο να παραδοθεί το δεύτερο εξάμηνο του 2017, κατά τον αρχικό προγραμματισμό αλλά αντιμετωπίσθηκαν διαδοχικά προβλήματα με το υδραυλικό του σύστημα που οδήγησαν σε διαδοχικές αναβολές.

Το αεροσκάφος πραγματοποίηση πτήση εχθές 8 Μαΐου, διαρκείας περίπου μίας ώρας. Η πτήση εκτελέσθηκε με Αμερικανούς στα χειριστήρια.

Η τελετή θα πραγματοποιηθεί στην 112 Πτέρυγα Μάχης, όπου η έδρα της Διοικήσεως Αεροπορίας Ναυτικού (ΔΑΝ) του ΓΕΝ, η οποία ιδρύθηκε επισήμως στις 23 Ιανουαρίου 2018. Για τον σκοπό αυτό το αεροσκάφος θα μετασταθμεύσει από την Τανάγρα, όπου οι εγκαταστάσεις της ΕΑΒ, στην Ελευσίνα.

Στο πρώτο τρίμηνο του 2019 μετατέθηκε η παράδοση του αρχικού Ρ-3Β

 

Tags

Related Articles

Back to top button
Close