Δούρειος Ίππος - Podcasts
ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ

Άνω των 30 εκατ. € νέες πωλήσεις παγκοσμίως της ΤΗΕΟΝ SENSORS

Rheinmetall Lynx

Η THEON SENSORS ανακοίνωσε σήμερα νέες πωλήσεις για το 1ο τετράμηνο του 2021 που ξεπερνούν τα 30 εκατ. € σε Βόρεια – Νότια Αμερική, Βόρεια Αφρική, Ευρώπη και Αυστραλία για όργανα νυκτερινής όρασης και θερμικής απεικόνισης επισφραγίζοντας τη σημαντική δραστηριότητά της στο εξωτερικό.

Αύξηση στις πωλήσεις σημείωσαν όχι μόνο τα γνωστά προϊόντα της, αλλά και τα πιο εξειδικευμένα, όπως είναι η σειρά διοπτρών σκόπευσης νυκτερινής όρασης και θερμικής απεικόνισης, τα συστήματα για οχήματα και ψηφιακές πλατφόρμες, αλλά και τα θερμικά όργανα για αντιαρματικό εξοπλισμό. Ταυτόχρονα η THEON SENSORS αναπτύσσει νέα σειρά ηλεκτρο-οπτικών συστημάτων που απευθύνεται στον πολιτικό τομέα. Αξίζει να υπενθυμίσουμε πως η THEON SENSORS, όντας εταιρεία αμιγώς ελληνικών συμφερόντων, σχεδιάζει και κατασκευάζει όλα της τα προϊόντα σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στο Κορωπί, από ομάδα έμπειρων και εξειδικευμένων Ελλήνων μηχανικών.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα της αύξησης των πωλήσεως κατά το 1ο τετράμηνο του 2021 αποτελούν:

O Καναδάς, όπου μετά τις πρώτες πωλήσεις μονόκυαλων το 2019, ο Καναδικός Στρατός επέλεξε και πάλι την ελληνική εταιρεία για την προμήθεια οργάνων νυκτερινής όρασης DAMΩN, αλλά και για τα όργανα θερμικής απεικόνισης THERMIS Clip-On Sights. Η πώληση αυτή είναι σημαντική γιατί τα προϊόντα της ΤΗΕΟΝ SENSORS επιλέχθηκαν από μια ΝΑΤΟϊκή χώρα που μάλιστα ανήκει στη συμφωνία των χωρών 5EYES, κατόπιν μακράς και άκρως ανταγωνιστικής διαδικασίας μέσα από ένδεκα προσφορές. Επιπρόσθετα, η νέα συμφωνία με τον Καναδά αποτελεί την πρώτη πώληση θερμικών προϊόντων στη βόρειο-αμερικανική αγορά και σε χώρα του ΝΑΤΟ, πέραν δύο άλλων ΝΑΤΟϊκών χωρών. Η εταιρεία πιστεύει ότι η καινούργια σειρά θερμικών της θα έχει την ίδια επιτυχημένη πορεία με τα προϊόντα νυκτερινής όρασης που διαθέτει.

Προσάρτημα Νυχτερινής Όρασης DAMΩΝ.

Η Ελβετία, όπου η THEON SENSORS επιλέγεται από την πολυεθνική εταιρεία κατασκευής τεθωρακισμένων οχημάτων BAE Haegglunds για την προμήθεια της πρωτοποριακής Barrel-2 κάμερας με αισθητήρα ημέρας και νύκτας που θα χρησιμοποιηθούν στα οχήματα που χρησιμοποιεί ο Ελβετικός Στρατός. Η συγκεκριμένη κάμερα, η οποία καταγράφεται στις πρώτες πωλήσεις της ΤΗΕΟΝ SENSORS σε πλατφόρμες, επιτρέπει στο πλήρωμα την παρατήρηση στόχων υπό αντίξοες περιβαλλοντικές συνθήκες και έντονους κραδασμούς που προκαλούνται από την κίνηση του οχήματος.

URANIA-Ψηφιακή κάμερα ημέρας και νύχτας που εφαρμόζεται σε οχήματα και πλατφόρμες.

Η Αυστραλία, όπου η ΤHEON SENSORS υπέγραψε αποκλειστική συνεργασία με τη Force Ordnance για να είναι ο διανομέας και ο τοπικός πάροχος των ηλεκτρο-οπτικών προϊόντων της στην εν λόγω ήπειρο, αναλαμβάνοντας από κοινού την κατασκευή, συναρμολόγηση, δοκιμές και συντήρηση των προϊόντων THEON SENSORS εντός των εγκαταστάσεων της Lightforce Australia (LFA) στην Αδελαΐδα. H THEON SENSORS συνεργάζεται με την LFA για την επέκταση της σειράς θερμικών προϊόντων και στον εμπορικό τομέα στοχεύοντας συγκεκριμένα στη μεγάλη αγορά των κυνηγών.

Θερμικό όργανο THERMIS.

«Η αναπτυξιακή δυναμική που καταγράφει την περίοδο αυτή η εταιρεία οφείλεται στη σταθερή προσήλωση της εταιρείας στον τομέα της έρευνας και ανάπτυξης. Έχουμε αυξήσει κατακόρυφα τον αριθμό των μηχανικών μας, έχουμε αυξήσει και διευρύνει τη σχεδίαση νέων προϊόντων σε νέες κατηγορίες, όπως όργανα νυκτερινής όρασης στον πολιτικό τομέα, θερμικά όργανα για συστήματα πυρασφάλειας, ενώ δίνουμε έμφαση σε νέες μεγαλύτερες πλατφόρμες και στη δυνατότητα διασυνδεσιμότητας όλων των προϊόντων μας», συμπληρώνει ο κ. Κλέαρχος Σαρικάκης, Design & Development Director της THEON SENSORS.

«To πρώτο 4μηνο της χρονιάς βρίσκει τη ΤΗΕΟΝ SENSORS με το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα. Όχι μόνο γιατί τα νέα συμβόλαια υπερβαίνουν τα 30 εκατ. ευρώ, αλλά και γιατί η εταιρεία έχει αναδειχθεί νικήτρια μέσα από δύσκολες διαγωνιστικές διαδικασίες σε πολύ απαιτητικές αγορές σε διεθνές επίπεδο. Σύντομα η THEON SENSORS, σε συνεργασία με τον Όμιλο EFA GROUP στον οποίο ανήκει, θα είναι σε θέση να ανακοινώσει αποτελέσματα από 4 νέους διαγωνισμούς στην Ευρώπη» αναφέρει ο κ. Philippe Mennicken, Business Development Director της ΤΗΕΟΝ SENSORS.

 

Tags

Related Articles

Back to top button
Close