Δούρειος Ίππος - Podcasts
ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ

Σύστημα επιτήρησης TALOS MR παρουσίασε η THEON SENSORS

Rheinmetall Lynx

Από Σάββας Δ. Βλάσσης

Ένα νέο προϊόν παρουσίασε η ελληνική εταιρεία THEON SENSORS στην έκθεση αμυντικού υλικού DSEI 2023, που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο μεταξύ 12-15 Σεπτεμβρίου.

Πρόκειται για το TALOS MR, που αντιπροσωπεύει σύστημα πολυαισθητήρα Ηλεκτρο-Οπτικής (EO/IR) Επιτήρησης/ Αναγνώρισης και ενσωματώνει κάμερα ημέρας χαμηλού επιπέδου φωτισμού, ψυχόμενη θερμική κάμερα Μέσου Μήκους Κύματος Υπερύθρων (MWIR), αποστασιόμετρο λέιζερ και ως δυνατές προσθήκες καταδείκτη λέιζερ και κάμερα Βραχέως Μήκους Κύματος Υπερύθρων (SWIR).

Η ταξινόμηση MR, αναφέρεται σε επιδόσεις μέσων αποστάσεων του θερμικού αισθητήρα. Το σύνολο είναι γυροσκοπικής σταθεροποιήσεως και συμβατό με στρατιωτικά πρότυπα, φερόμενο επί πύργου κατάλληλου για εγκατάσταση σε ναυτικές πλατφόρμες.

Το TALOS MR ελέγχεται από σταθμό ελέγχου με επιλογή μονάδος υπολογιστή ενισχυμένης κατασκευής, οθόνης αφής και χειριστήριο κατευθύνσεως. Ο πολυαισθητήρας μπορεί να λειτουργεί είτε αυτόνομα είτε σε δίκτυο και η ανοικτή αρχιτεκτονική του επιτρέπει ευχέρεια εγκαταστάσεως σε διάφορες πλατφόρμες, ναυτικές ή οχήματα ξηράς, και διασύνδεση με τα συστήματα Διοικήσεως & Ελέγχου (C2).

Νέο UAV AQUILA τύπου VTOL από την UCANDRONE

Tags

Related Articles

Back to top button
Close