Δούρειος Ίππος - Podcasts
ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ

Σύμβαση από την Boeing για εκσυγχρονισμό AWACS ανέλαβε η INTRACOM DEFENSE

Rheinmetall Lynx

Η INTRACOM DEFENSE (IDE) ανακοίνωσε σήμερα την υπογραφή, κατόπιν διεθνούς διαγωνισμού, συμβάσεως με την αμερικανική εταιρεία Boeing, για την συμμετοχή της στο πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των αεροσκαφών έγκαιρης προειδοποίησης και ελέγχου AWACS (Airborne Warning and Control System) της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ (USAF).

Με αυτή την νέα συμφωνία, η IDE επεκτείνει την μέχρι σήμερα επιτυχημένη συνεργασία της με την Boeing στο πρόγραμμα AWACS και ενισχύει περαιτέρω την θέση της στην παγκόσμια Αεροναυπηγική αγορά, ως ένας αξιόπιστος κατασκευαστής αεροπορικού υλικού υψηλής ποιότητας και ως ένας έμπιστος συνεργάτης των μεγαλύτερων εταιρειών στον κόσμο στον χώρο της Άμυνας και της Αεροναυπηγικής.

Τα αεροσκάφη AWACS είναι σχεδιασμένα για την ανίχνευση αεροσκαφών, πλοίων και οχημάτων σε μεγάλες αποστάσεις και την εκτέλεση καθηκόντων Eλέγχου & Διοίκησης, αναθέτοντας στοχοποίηση απειλών μαχητικών αεροσκαφών. Τέτοια αεροσκάφη μπορούν επίσης να εκτελούν αναγνωριστικές πτήσεις και να χρησιμοποιούνται τόσο σε αμυντικές όσο και σε επιθετικές επιχειρήσεις.

Το E-3 Sentry τέθηκε σε αμερικανική υπηρεσία το 1977. Με την USAF επιχειρούν σήμερα 31 συνολικώς Ε-3, μέσης ηλικίας 42 ετών περίπου, τα οποία έχουν υποβληθεί κατά περιόδους σε διάφορα προγράμματα εκσυγχρονισμού. Το 2020 αναμενόταν να έχει ολοκληρωθεί το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού επιπέδου Block 40/45 που αφορά πλήρη αντικατάσταση ηλεκτρονικών υπολογιστών αποστολής και οθονών απεικονίσεως με σύγχρονα.

Related Articles

Back to top button