Δούρειος Ίππος - Podcasts
ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ

Συμμετοχή της SCYTALYS στην άσκηση CWIX 2021 του ΝΑΤΟ

Rheinmetall Lynx

Η εταιρία SCYTALYS, μέλος του Ομίλου EFA GROUP,  συνεχίζοντας την επιτυχημένη και δυναμική της παρουσία στην ανάπτυξη συστήματων Ζεύξεων Δεδομένων (Data Links) και Συστημάτων Διοίκησης και Ελέγχου στους τομείς άμυνας και ασφάλειας, συμμετείχε με επιτυχία στην άσκηση του NATO Coalition Warrior Interoperability eXercise (CWIX 2021).

Για τους σκοπούς της άσκησης, τα συστήματα της SCYTALYS (NARS και ULS) παρείχαν επιτυχώς μέσω του δικτύου NATO δυνατότητες Επιτήρησης (Surveillance) και Διαχείρισης Στόχων (Track Management), κατά τη διάρκεια των δραστηριοτήτων της άσκησης.

Μέσω του αρθρωτού επεξεργαστή ζεύξεων δεδομένων και διασυνδέσεων επικοινωνίας σε ένα πλήθος διαφορετικών τύπων τακτικών δικτύων (σύμφωνα με τα πρότυπα του ΝΑΤΟ), διασφαλίστηκε η διαλειτουργικότητα με άλλα νατοϊκά συστήματα.

«Με τη συμμετοχή της στο NATO CWIX 2021, η ομάδα της SCYTALYS ανέδειξε με επιτυχία τις καινοτόμες λύσεις Διοίκησης και Ελέγχου (Command & Control) που διαθέτει, καθώς και τις δυνατότητες διαλειτουργικότητας των συστημάτων της, αλλά και την ικανότητα της εταιρίας να αναπτύσσει, να ενσωματώνει και να επιχειρεί με εξελιγμένα συστήματα σε ένα ιδιαιτέρως αυξημένων απαιτήσεων επιχειρησιακό περιβάλλον βάσει αναγκών του ΝΑΤΟ. Πρόκειται για επιτυχία που αξιοποιεί την τεχνογνωσία, τη διεθνή εμπειρία και τις καινοτόμες τεχνολογίες στις οποίες έχει εξειδικευτεί εδώ και 27 χρόνια η SCYTALYS» ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος της SCYTALYS, κ. Δημήτρης Καραντζάβελος.

H Συμμαχική Άσκηση Ερευνας, Πειραματισμού, Εξέτασης Διαλειτουργικότητας Πολεμιστή (CWIX) διεξήχθη μεταξύ 7-25 Ιουνίου. Είναι ένα ετήσιο πρόγραμμα δοκιμών διαλειτουργικότητας υπό το Στρατηγείο της Ανωτάτης Συμμαχικής Διοίκησης Μετεξέλιξης (HQ SACT) για λογαριασμό του Βορειοατλαντικού Συμβουλίου (NAC) και της Στρατιωτικής Επιτροπής (MC) του ΝΑΤΟ. Θεωρείται κρίσιμο στοιχείο ανάπτυξης πολεμικών μεθόδων και αποτελεί την κύρια δραστηριότητα διαλειτουργικότητας βάσει επιχειρησιακών κριτηρίων, που υποστηρίζεται σε τεχνικό επίπεδο από ένα ευρύ φάσμα απαιτήσεων. Στην διάρκεια της CWIX, τα κράτη – μέλη του ΝΑΤΟ δοκιμάζουν υφιστάμενες, βραχυπρόθεσμες, πειραματικές και μελλοντικές ικανότητες Διοικήσεως & Ελέγχου. Η άσκηση υποστηρίζει την στρατιωτική ετοιμότητα αποδίδοντας έμφαση στην προετοιμασία αποστολών του ΝΑΤΟ, επικεντρωμένων στην Δύναμη Ανταποκρίσεως του ΝΑΤΟ (NRF), την Διακλαδική Δύναμη Αποστολήςε Πολύ Υψηλής Ετοιμότητας (VJTF) και το Συγκρότημα Αρχικών Ακολουθησών Δυνάμεων (IFFG).

Τακτικό Σύστημα MIMS Ranger της SCYTALYS στις Ελληνικές Δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων

Tags

Related Articles

Back to top button
Close