Δούρειος Ίππος - Podcasts
ΕΛΛΑΔΑ

“Στα βράχια” η διαπραγμάτευση με τους Γερμανούς για εξωδικαστική λύση – στρατηγική συνεργασία;

Rheinmetall Lynx

Από Σάββας Δ. Βλάσσης

Μόνο σαμπάνιες δεν άνοιξαν την προηγουμένη εβδομάδα, μετά την “επιτυχία” να μην κλείσει η διαπραγμάτευση ΓΔΑΕΕ – KMW επί κατατεθείσης προτάσεως, μέχρι την 30ή Απριλίου. Την προθεσμία έχει θέσει το Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο, προς επίτευξη συμφωνίας εξωδικαστικής επιλύσεως μακροχρονίων εκκρεμοτήτων του ελληνικού Δημοσίου, διά της δρομολογήσεως νέων προγραμμάτων στο πλαίσιο συμφωνίας στρατηγικής συνεργασίας, με γερμανική δέσμευση για σοβαρή βιομηχανική επένδυση στην χώρα.

Ενώ η κυβέρνηση έχει διαμηνύσει την βούλησή της να προχωρήσει σε συμφωνία, κυκλώματα αντιπροσώπων του αλησμόνητου αμαρτωλού παρελθόντος και βιομηχανικών συμφερόντων, με όργανα στρατιωτικούς και πολιτικό προσωπικό, έκαναν ό,τι μπορούσαν για να “ρίξουν στα βράχια” την συμφωνία. Για να επιβληθεί “λύση” αντίθετη με την επίσημη διαβεβαίωση που ζήτησε και έλαβε το Μαξίμου από την γερμανική πλευρά, για πλήρες διαζύγιό της με συνεργάτες και πρακτικές του παρελθόντος. Δόθηκε “ο αγώνας ο καλός”, για την εξυπηρέτηση προσωπικών συμφερόντων.

– “Άντε να γίνει ανασχηματισμός, μπας και αλλάξει ο υπουργός”!

– “Μπορούμε να συντηρήσουμε μόνοι μας τα άρματα τα επόμενα 10 χρόνια”!

– “Σε όποιον αρέσουμε, δεν κάνουν τίποτα χωρίς εμάς”!

Ορισμένα από τα κορυφαία, που ακούστηκαν όλο αυτό το διάστημα.

Την ίδια στιγμή, νεαροί Ευέλπιδες μοχθούσαν με αυταπάρνηση και θριάμβευαν σε διεθνή διαγωνισμό στις ΗΠΑ, κρατώντας ψηλά τα ελληνικά χρώματα.

Οι αεροπόροι στα Readiness έδιναν τον καλύτερο εαυτό τους για να αντιμετωπίσουν τις μαζικές εισόδους εχθρικών αεροπλάνων στον ουρανό του Αιγαίου.

Το προσωπικό των μονάδων αντιαεροπορικής αμύνης ετίθετο στο “κόκκινο” για να υποστηρίξει την εθνική πολιτική περνώντας το κατάλληλο μήνυμα στον εχθρό.

Οι ακρίτες σε Έβρο και νησιά ελάμβαναν εντολές και οδηγίες για αυξημένη επαγρύπνηση, από το τριεθνές μέχρι τον τελευταίο βράχο στο σύμπλεγμα Μεγίστης.

Τα πληρώματα του Στόλου κινητοποιήθηκαν υλοποιώντας τα μέτρα επιτηρήσεως και ετοιμότητος στην επιφάνεια και κάτω από την θάλασσα.

Και στις μονάδες, ορισμένοι “μαύροι” προσπαθούσαν φιλότιμα να δουν τι άλλο μπορούν να κάνουν για να βγει διαθέσιμο κάποιο από τα εν ακινησία Leopard.

Καθώς η κυβέρνηση έχει λάβει θέση, το θέμα είναι πολιτικό. Αναμένεται η κίνηση του Μαξίμου.

ΥΕΘΑ: Διαπραγματευόμαστε με γερμανικές εταιρείες για τεθωρακισμένα και βιομηχανική επένδυση

Tags

Related Articles

Back to top button
Close