Δούρειος Ίππος - Podcasts
ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ

Σύμβαση πυρομαχικών από την Αίγυπτο ανακοινώσαν τα ΕΑΣ

Rheinmetall Lynx

Τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΜΥΝΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ (ΕΑΣ) ανακοιίνωσαν σήμερα την επίτευξη συμφωνίας με το Υπουργείο Άμυνας της Αιγύπτου, μετά από διεθνή διαγωνισμό, για την προμήθεια πυρομαχικών 105 mm, αρχικού προϋπολογισμού 3 εκατ. ευρώ.

Κατά τα ΕΑΣ, η συνεργασία με το Υπουργείο Άμυνας της Αιγύπτου έχει εξέχουσα σημασία, εάν ληφθεί υπ’ όψιν τόσο η επιχειρηματική επιτυχία της ελληνικής βιομηχανίας ανάμεσα σε ισχυρούς διεθνείς ανταγωνιστές όσο και η βαρύτητα που έχει η περαιτέρω ενίσχυση και εμβάθυνση των σχέσεων με την Αίγυπτο αλλά και με άλλες χώρες της Μεσογείου.

Όπως δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Νίκος Κωστόπουλος, «η επιτυχία των ΕΑΣ αναδεικνύει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο το δυναμικό και τις προοπτικές που κρύβει η ελληνική αμυντική βιομηχανία αναφορικά τόσο με τη συμβολή της στην εθνική οικονομία όσο και με τις ευρύτερες γεωπολιτικές προκλήσεις».

Την ίδια στιγμή τα ΕΑΣ γνωστοποιούν ότι ενεργοποιούν συμβάσεις που δεν είχαν υλοποιηθεί εδώ και χρόνια, όπως αυτή με το Υπουργείο Άμυνας της Τυνησίας προϋπολογισμού 2,07 εκατ. ευρώ για την προμήθεια πυρομαχικών 12,7 x 99 mm. Παράλληλα, έχει ξεκινήσει ένας κύκλος στρατηγικών επαφών με ξένες πρεσβείες και επιμελητήρια, ώστε να αναδειχθεί το δυναμικό που κρύβει η 145 ετών ελληνική βιομηχανία, με στόχο νέες στρατηγικές συνεργασίες που θα απελευθερώσουν και εμπλουτίσουν το ταλέντο και την εμπειρία των εργαζομένων των ΕΑΣ ενισχύοντας έτσι την διεκδίκηση νέων συμβολαίων.

 

Tags

Related Articles

Back to top button
Close