Δούρειος Ίππος - Podcasts
ΕΛΛΑΔΑ

Σχεδόν έτοιμα τα πρώτα δύο περιπολικά τύπου ISLAND

Rheinmetall Lynx

Από Σάββας Δ. Βλάσσης

Σχεδόν έτοιμα είναι τα δύο πρώτα Παράκτια Περιπολικά τύπου ISLAND που αυτή την περίοδο βρίσκονται στα Ναυπηγεία Σαλαμίνας, πριν επιστρέψουν στην ενεργό δράση με τα ελληνικά χρώματα. Πρόκειται για τα ΥΠΟΚΕΛΕΥΣΤΗΣ Β΄ ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΝΤΟΥΒΑΛΟΣ (P-197) και ΥΠΟΚΕΛΕΥΣΤΗΣ Α΄ ΓΑΛΑΝΗΣ (P-198) που είχαν καθελκυστεί τον περασμένο Μάιο, δεδομένου ότι μεταφέρθηκαν στην Ελλάδα έπειτα από παροπλισμό.

Τα Ναυπηγεία Σαλαμίνας επιλέχθηκαν στην διαδικασία οικονομικών προτάσεων για την υλοποίηση των εργασιών επαναφοράς των πλοίων σε ενέργεια, καθώς μεταξύ άλλων είχαν και φθηνότερη κατά 1 εκατ. ευρώ περίπου, προσφορά. Στην διαδικασία επιλογής, ενεπλάκη και η Ακτοφυλακή των ΗΠΑ, από την οποία παραχωρήθηκαν τα περιπολικά.

Στα περιπολικά εκτελούνται εργασίες επισκευής, επανενεργοποιήσεως και αναβαθμίσεως, κυρίως ως προς τα ηλεκτρονικά αλλά και ηλεκτρολογικά συστήματα. Το μόνο που απομένει ουσιαστικώς, είναι η εγκατάσταση των τηλεχειριζόμενων σταθεροποιημένων σταθμών οπλισμού (RWS) τύπου Lionfish με πυροβόλο 20 mm, κατασκευής Leonardo. Αυτός θα είναι και ο κύριος οπλισμός των συγκεκριμένων παρακτίων περιπολικών.

Ακολουθούν στην συνέχεια, οι εργασίες για τα υπόλοιπα δύο περιπολικά, τα ΥΠΟΚΕΛΕΥΣΤΗΣ Β΄ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΛΙΑΣΚΟΣ (Ρ-228) και ΑΡΧΙΚΕΛΕΥΣΤΗΣ ΕΚΤΟΡΑΣ ΓΙΑΛΟΨΟΣ (P-298).

Κατάπλους δύο πρώτων Περιπολικών τύπου ISLAND και ονοματοδοσία

Related Articles

Back to top button