Δούρειος Ίππος - Podcasts
ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Παρελήφθησαν οι νέες στολές της ΔΕΠ – Επέκταση χρήσης και στο υπόλοιπο Στράτευμα

Από Σάββας Δ. Βλάσσης

Με ελαφρά καθυστέρηση, παραδόθηκε στον επιχειρησιακό χρήστη, η πρώτη παρτίδα από στολές μάχης νέου τύπου και παραλλαγής της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου. Στις 17 Αυγούστου τελικώς, η ελληνική εταιρεία SIAMIDIS SA παρέδωσε τα 1.350 περίπου σύνολα που πέραν της στολής, όπως έχει γράψει ο ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ, περιλαμβάνουν και ελαφρά “τακτικά χιτώνια” (tactical shirts).

Ο νέος ιματισμός, πρόκειται να χορηγηθεί σε στελέχη της 32 Ταξιαρχίας Πεζοναυτών, των Β΄ και Ε΄ Μοιρών Καταδρομών και των Μοιρών Αμφιβίων Καταδρομών. Με σχετική διαταγή, η νέα στολή αναμένεται να αρχίσει να φοριέται από τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Η νέα στολή, κατασκευάζεται σύμφωνα με πρότυπα υψηλής ποιότητας και μεγαλύτερης αντοχής ενώ διακρίνεται από ιδιαίτερα μελετημένες λεπτομέρειες για την πιο εργονομική και άνετη χρήση από την πλευρά του προσωπικού. Το σχέδιο παραλλαγής έχει μεταβληθεί ως προς τους τόνους των τριών κυρίων αποχρώσεων, προκειμένου να είναι συνολικά πιο ανοικτόχρωμη, δένοντας καλύτερα με το περιβάλλον. Την ευθύνη της μελέτης για την ανάπτυξη της στολής σε στενή συνεργασία με τον κατασκευαστή, είχε η Ζ΄ ΜΑΚ.

Στο μεταξύ, παραλλήλως έχει προχωρήσει και η καθιέρωση της νέας στολής μάχης στο σύνολο του Ελληνικού Στρατού. Σε αυτή την περίπτωση, το σχέδιο της στολής που μελέτησε το ΓΕΣ, διαφέρει από αυτό της στολής της ΔΕΠ καθώς είναι πιο λιτό και μικρότερου κόστους. Σε εύλογο χρονικό διάστημα δε, αναμένεται να ανατεθεί στον κατασκευαστή και σύμβαση για αρκετές χιλιάδες στολές, ώστε να αρχίσει σταδιακώς η κάλυψη των πολύ μεγαλύτερων απαιτήσεων του ΓΕΣ και να επεκταθεί μελλοντικώς και στο προσωπικό των άλλων Κλάδων, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις του ΓΕΕΘΑ.

Εκτενές άρθρο με την περιγραφή της νέας στολής, παρουσιάζεται στο τεύχος του περιοδικού ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ, που κυκλοφορεί.

Νέα στολή μάχης – παραλλαγής υιοθετεί η ΔΕΠ

 

 

Tags

Related Articles

Back to top button
Close