Δούρειος Ίππος - Podcasts
ΕΛΛΑΔΑ

Οι πρώτες βολές ελικοπτέρων Kiowa Warrior του Ελληνικού Στρατού

Rheinmetall Lynx

Την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020, πραγματοποιήθηκε, στο Πεδίο Βολής Αρμάτων Λιτοχώρου (ΠΒΑΛ), η επιχειρησιακή εκπαίδευση της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού (1η ΤΑΞΑΣ), παρουσία του Α/ΓΕΣ Αντιστράτηγου Χαράλαμπου Λαλούση, ο οποίος συνοδευόταν από ανώτατους αξιωματικούς.

Στο πλαίσιο της εκπαίδευσης όλων των αεροπορικών μέσων εκτελέστηκαν για πρώτη φορά βολές ελικοπτέρων OH-58 Kiowa Warrior, γεγονός που επιβεβαιώνει την οργανωμένη προσπάθεια που έχουν καταβάλει τα στελέχη της Αεροπορίας Στρατού, ώστε τα ελικόπτερα να αναλάβουν τις επιχειρησιακές τους αποστολές.

Ο Α/ΓΕΣ, μιλώντας στα στελέχη, τα συνεχάρη για το επίτευγμα αυτό, τονίζοντας ότι η χρησιμοποίηση του συγκεκριμένου οπλικού συστήματος αναβαθμίζει τις επιχειρησιακές δυνατότητες του Στρατού Ξηράς καθώς αποτελεί βασικό πολλαπλασιαστή ισχύος. Στη συνέχεια εξέφρασε την ικανοποίησή του για το αποτέλεσμα των βολών, το υψηλό ηθικό που διακατέχει όλο το προσωπικό και τους προέτρεψε να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο, σεβόμενοι πάντα τους κανόνες ασφαλείας πτήσεων και εδάφους.

Αναφέρθηκε δε στους προκατόχους του, οι οποίοι διαχρονικά συνέβαλαν στην απόκτηση των ελικοπτέρων, καθώς και στον εκλιπόντα Διευθυντή Αεροπορίας Στρατού Υποστράτηγο Αντώνιο Δάρα, ο οποίος συνέβαλε στο μέγιστο βαθμό στην ένταξη του ελικοπτέρου OH-58 Kiowa Warrior στο οπλοστάσιο του Ελληνικού Στρατού.

Σημειώνεται ότι οι βολές πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της εκπαιδεύσεως της πρώτης ομάδος ιπταμένων στον τύπο, διαδικασία η οποία πραγματοποιείται με την συνδρομή Αμερικανών εκπαιδευτών ιδιωτικής εταιρείας. Αυτός ο πρώτος πυρήνας στελεχών της Αεροπορίας Στρατού, θα αναλάβει εν συνεχεία το εκπαιδευτικό έργο και άλλων συναδέλφων.

Οι φωτογραφίες που δημοσιοποίησε το Γραφείο Τύπου του ΓΕΣ, εμφανίζουν το “ΕΣ 530” να εκτελεί βολές ρουκετών των 2,75 ιντσών (70 mm). Σε κάθε έναν από τους δύο φορείς οπλισμού του ελικοπτέρου, μπορεί να αναρτηθεί ένας κάλαθος των 7 ρουκετών.

Tags

Related Articles

Back to top button
Close