Δούρειος Ίππος - Podcasts
ΤΟΥΡΚΙΑ

Ο Τουρκικός Στρατός ενισχύει θέσεις μονάδων στη βορειοδυτική Συρία

Rheinmetall Lynx

Τουρκικές δυνάμεις αναπτύχθηκαν σε πολλά φυλάκια παρατήρησης που διαθέτει ο στρατός της Άγκυρας στην επαρχία Ιντλίμπ, στη βορειοδυτική Συρία.

Περίπου 35 Τεθωρακισμένα οχήματα κινήθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας στον κύριο αυτοκινητόδρομο από την τουρκική μεθόριο μέχρι την πόλη Σαρακέμπ. Η αυτοκινητοπομπή συνοδευόταν από μαχητές του Εθνικού Μετώπου Απελευθέρωσης (FNL), ενός φιλοτουρκικού ανταρτικού συνασπισμού που ελέγχει ένα τμήμα του θύλακα στη μεθόριο με την Τουρκία

Οι ενισχύσεις αυτές έφθασαν στην περιοχή μία εβδομάδα μετά την υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας η οποία προβλέπει τη δημιουργία μιας «αποστρατιωτικοποιημένης ζώνης» στο τελευταίο προπύργιο των ανταρτών στη Συρία.

Στόχος του σχεδίου είναι η δημιουργία μιας ουδέτερης ζώνης ανάμεσα στα εδάφη που κατέχουν οι αντάρτες και οι τζιχαντιστές της Ιντλίμπ και στις περιοχές που ελέγχουν τα κυβερνητικά στρατεύματα της Συρίας με απώτερο σκοπό να ξεκινήσει διαδικασία αφοπλισμού των ανταρτών.

Σημειώνεται ότι περισσότερο από το 50% της περιοχής τελεί υπό τον έλεγχο της τζιχαντιστικής οργάνωσης Χαγιάτ Ταχρίρ αλ Σαμ (HTS), μιας οργάνωσης που σχηματίστηκε από το πρώην παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία, με το υπόλοιπο να τελεί υπό τον έλεγχο των φιλοτούρκων ανταρτών.

 

Tags

Related Articles

Back to top button
Close