Δούρειος Ίππος - Podcasts
ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ

Ο Ελληνογερμανικός Επιχειρηματικός Σύνδεσμος στην ΕΑΒ

Rheinmetall Lynx

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το δεύτερο δεκαπενθήμερο Μαΐου πραγματοποιήθηκε μια ενδιαφέρουσα ανταλλαγή απόψεων μεταξύ του Αντιπροέδρου του Ελληνογερμανικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου (DHW) Ευστράτιου Πετρέλλη και Παύλου Τελίδη, Περιφερειάρχη του DHW στην Αθήνα, με τη νέα διοίκηση της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ) στην Αθήνα.

Στη συνάντηση συμμετείχαν τα ακόλουθα πρόσωπα από την Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία: Αντιναύαρχος Αλέξανδρος Διακόπουλος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, Αντιπτέραρχος Γεώργιος Καραδήμας, Εντεταλμένος Σύμβουλος, Δημήτριος Σκαλαίος, Επικεφαλής Αναδιάρθρωσης και Μαρία Καρκαλέτση Διευθύντρια Ποιότητας.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας ορίσθηκε από τον Υπουργό Άμυνας Νίκο Δένδιας στις 30 Ιανουαρίου 2024. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση https://www.mod.mil.gr/synantisi-yetha-n-dendia-to-neo-dioikitiko-symvoylio-tis-eav/

Κατά τη συνάντηση, τονίστηκε η τρέχουσα στρατηγική κατεύθυνση, οι δυνατότητες και η υφιστάμενη τεχνογνωσία της ΕΑΒ. Η ΕΑΒ παρουσιάζεται ως ιδανικός εταίρος για διεθνή συνεργασία, ειδικά με τη Γερμανία.

Το υπάρχον πλαίσιο στην Ελλάδα είναι ιδανικό για συνεργασία και επενδύσεις. Η οικονομική ανάπτυξη παρουσιάζει σαφή ανοδική πορεία και η Ελλάδα διαθέτει υψηλά καταρτισμένους υπαλλήλους και εξαιρετικά νέα ταλέντα από καταξιωμένα πανεπιστήμια.

Οι επενδυτικές ευκαιρίες της κυβέρνησης δεν ήταν ποτέ τόσο ευνοϊκές όσο τώρα. Αυτό ανοίγει ένα ευρύ φάσμα ευκαιριών για εταιρείες που επιθυμούν να επενδύσουν στην Ελλάδα. Ο τομέας της αεροδιαστημικής και της άμυνας ειδικότερα, προσφέρει ελπιδοφόρες προοπτικές και θα πρέπει να επεκταθεί περαιτέρω.

Η Ελλάδα έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο τα τελευταία χρόνια, καθιστώντας τη χώρα ελκυστική τοποθεσία για επενδυτές. Οι θετικές οικονομικές συνθήκες, που υποστηρίζονται από την πολιτική σταθερότητα και τις στοχευμένες μεταρρυθμίσεις, δημιουργούν ένα ευνοϊκό περιβάλλον για μακροπρόθεσμες επενδύσεις και στρατηγικές συνεργασίες.

Η στενή συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, επιτρέπει τη δημιουργία συνεργιών και την πλήρη αξιοποίηση του δυναμικού της αγοράς. Η ελληνική κυβέρνηση υποστηρίζει ενεργά πρωτοβουλίες σε βασικούς κλάδους όπως η αεροδιαστημική και η άμυνα για την προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης και της τεχνολογικής καινοτομίας.

Είναι καιρός να αναγνωρίσουμε τις ευκαιρίες και να δράσουμε. Το μέλλον φαίνεται λαμπρό – για την Ελλάδα και για όλους όσους επενδύουν σε αυτή τη δυναμική χώρα.

Θα αναφέρουμε αναλυτικά τα αποτελέσματα και τις μελλοντικές προοπτικές αυτής της πολλά υποσχόμενης συνεργασίας και μελλοντικής προοπτικής σε μελλοντικό τεύχος.

Αποχωρεί η AMS Aero από την συντήρηση των C-130 στην ΕΑΒ

 

Related Articles

Back to top button