Δούρειος Ίππος - Podcasts
ΕΛΛΑΔΑ

Ο Α/ΓΕΣ παρακολούθησε εκπαίδευση Ευέλπιδων ΙΙας τάξης στο ΚΕΑΠ

Rheinmetall Lynx

Την Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2018, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, επισκέφτηκε το Κέντρο Εκπαίδευσης Ανορθοδόξου Πολέμου (ΚΕΑΠ) στη Ρεντίνα.

Στο ΚΕΑΠ, παράλληλα με την εκπαίδευση της ΙΙας Τάξης της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων (ΣΣΕ), διεξάγεται το Σχολείο Καταδρομών. Ο Αρχηγός παρακολούθησε τακτική άσκηση, κατά την οποία οι σπουδαστές της Σχολής Ευελπίδων και οι εκπαιδευόμενοι του Σχολείου Καταδρομών, συνεξετάστηκαν σε πλήθος αντικειμένων.

Με τη λήξη της ασκήσεως, ο Αρχηγός πραγματοποίησε ομιλία προς το προσωπικό του ΚΕΑΠ, εκπαιδευτές και εκπαιδευόμενους, κατά την οποία :

Κατέδειξε για μία ακόμη φορά το όραμα του ΓΕΣ, για τον Αξιωματικό του μέλλοντος.

– Συνέστησε στο προσωπικό, να συνδυάζει πάντα τις αρετές του χαρακτήρα με την σκληρή δουλειά, την θεωρία με την τεχνική κατάρτιση και την γνώση με την αυτενέργεια.

– Εξήρε το υψηλό εκπαιδευτικό αποτέλεσμα και το επίπεδο των εκπαιδευτών του ΚΕΑΠ.

– Επεσήμανε στα νεαρά κυρίως στελέχη, τη σημασία που έχει η απόκτηση εμπειριών και η πρόσληψη παραστάσεων για την επαγγελματική τους ολοκλήρωση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η παρακολούθηση συγκεκριμένων φάσεων εκπαιδεύσεως στο ΚΕΑΠ από σπουδαστές της Σχολής Ευελπίδων και της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών που έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια, προσφέρει – εκτός από εξοικείωση με αντικείμενα Ειδικών Δυνάμεων – πολύτιμες παραστάσεις και εμπειρίες στο «νέο αίμα» των ΕΔ, (Αξιωματικούς και Υπαξιωματικούς), οι οποίοι θα κληθούν με το πέρας της φοίτησης τους να επανδρώσουν επιχειρησιακές μονάδες.

Related Articles

Back to top button