Δούρειος Ίππος - Podcasts
ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ

Νέες συμβάσεις στην INTRACOM για Patriot άλλων χωρών

Η INTRACOM Defense Electronics (IDE) ανακοίνωσε σήμερα την επέκταση της συνεργασίας της με την αμερικάνικη εταιρεία Raytheon στην κατασκευή υποσυστημάτων για το σύστημα αεράμυνας Patriot. Η εξέλιξη σχετίζεται με την υπογραφή νέων συμβάσεων που αφορούν ανάθεση έργου για συμβάσεις τρίτων χωρών που προμηθεύονται το σύστημα Patriot. Το νέο έργο που ανατέθηκε στην IDE ανέρχεται σε αξία 61,5 εκ. $ και έχει προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί μέχρι τον Ιούνιο του 2021.

Η IDE, εταιρεία-ηγέτης στην Ελλάδα στην ανάπτυξη και παραγωγή ηλεκτρονικών και συστημάτων επικοινωνιών στο χώρο της Άμυνας και Ασφάλειας, είναι θυγατρική της Intracom Holdings, ενός από τους μεγαλύτερους πολυεθνικούς ομίλους τεχνολογίας της Ελλάδας. Η IDE κατέχει μοναδική τεχνογνωσία στη σχεδίαση, ανάπτυξη και παραγωγή προϊόντων που ενσωματώνουν τεχνολογίες αιχμής σε τακτικές επικοινωνίες, ασφάλεια πληροφοριών, συστήματα διοίκησης ελέγχου και επικοινωνιών (C3I), συστήματα επιτήρησης, αναγνώρισης και ασφάλειας, υβριδικά συστήματα ηλεκτρικής ισχύος, ηλεκτρονικά πυραυλικών συστημάτων, με επανδρωμένα οχήματα (UAV και USV) καθώς και λογισμικό αμυντικών εφαρμογών.

Η εταιρεία συμμετέχει επίσης σε διεθνή προγράμματα ανάπτυξης και παραγωγής όπως και σε διεθνείς συνεργασίες για την παραγωγή και εξαγωγή αμυντικού εξοπλισμού και περιλαμβάνεται στην επίσημη λίστα προμηθευτών του ΝΑΤΟ. Μεταξύ των πελατών και χρηστών προϊόντων της IDE είναι η Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, ΗΠΑ, Ινδονησία, Ισπανία, Κύπρος, Λιθουανία, Λουξεμβούργο (NATO/NSPA), Σουηδία, Τσεχία και Φινλανδία.

Οι “ντρίπλες” στην Βουλή για τα ΑΩ των F-16

Tags

Related Articles

Back to top button
Close