Δούρειος Ίππος - Podcasts
ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ

Νέα σύμβαση του USMC για NVG στην Elbit America με συνεργάτη την THEON Sensors

Rheinmetall Lynx

Από Σάββας Δ. Βλάσσης

Το Σώμα Πεζοναυτών των ΗΠΑ (USMC) ανέθεσε στις 27 Νοεμβρίου σύμβαση ύψους 500 εκατ. $ στην Elbit Systems of America, για την προμήθεια Δικύαλων Διοπτρών Νυκτερινής Όρασης Ομάδος (SBNVG) την περίοδο 2024-2028. Η ελληνική THEON Sensors, συνεργάζεται με την εταιρεία σε ρόλο υποκατασκευαστή, παρέχοντας την NVG τύπου NYX.

Η εξέλιξη, αποτελεί συνέχεια της πρώτης ανάλογης συμβάσεως που είχε αναθέσει το USMC στην ίδια εταιρεία στις 6 Σεπτεμβρίου 2019, ύψους 249 εκατ. $. Η σύμβαση αυτή, ολοκληρώθηκε με την ανάθεση της τελευταίας εκτελεστικής συμβάσεως ύψους 49 εκατ. $ τον Μάιο του 2022, με χρόνο ολοκληρώσεως των παραδόσεων τον Σεπτέμβριο του 2023. Η αμέσως μετά, χωρίς χρονοτριβή, ανάθεση δεύτερης μεγάλης συμβάσεως διπλάσιας αξίας για το ίδιο προϊόν, αποδεικνύει την ικανοποίηση του USMC από την μέχρι τώρα απόδοσή του.

Η THEON Sensors, εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση Τύπου:

Η Elbit America κερδίζει σύμβαση προμήθειας δίκυαλων οργάνων νυχτερινής όρασης του Σώματος Πεζοναυτών των ΗΠΑ ύψους $500εκατ  –  με υποκατασκευαστή τη THEON SENSORS.

Η Elbit Systems of America (Elbit America) αναλαμβάνει, μέσω διεθνούς διαγωνισμού, πενταετή σύμβαση IDIQ ύψους 500 εκατομ. δολαρίων για την προμήθεια Squad Binocular Night Vision Goggles (SBNVG) στο Σώμα Πεζοναυτών των ΗΠΑ (USMC).

Η σύμβαση ανατίθεται από το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ (βλ. αντίστοιχη ανακοίνωση: > U.S. Department of Defense > Contract). Οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν τον Νοέμβριο του 2028. Για την πρώτη παραγγελία παράδοσης βάσει σύμβασης, θα δεσμευτεί συνολικό ποσό 126,8 εκατ. δολαρίων.

Η THEON SENSORS, που συνεργάζεται με την Elbit America (πρώην Harris Night Vision) από το 2018, θα παρέχει στην Elbit America, ως αποκλειστικός υποκατασκευαστής της, το εξειδικευμένο δίκυαλο νυχτερινής όρασης σε μορφή Semi Knock Down Kit, όπου η η τελική συναρμολόγηση, παραγωγή και διάθεση του προϊόντος θα υλοποιηθεί στις εγκαταστάσεις της Elbit America στο Roanoke, Βιρτζίνια των ΗΠΑ. Επιπλέον, η ΤΗΕΟΝ SENSORS θα παρέχει ανταλλακτικά νυχτερινής όρασης, υλικοτεχνική υποστήριξη και θα πραγματοποιεί επισκευές συστημάτων καθ ‘όλη τη διάρκεια της συνεργασίας.

Να σημειωθεί ότι η προηγούμενη ανάθεση το 2019 αφορούσε το ίδιο προϊόν, αλλά στη μισή ποσότητα/αξία ($249 εκατ.) από την τρέχουσα ανάθεση.

Σύμβαση των Αμερικανών Πεζοναυτών για NVG των Elbit Systems of America και Theon Sensors

Tags

Related Articles

Back to top button
Close