Δούρειος Ίππος - Podcasts
ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ

Νέα σειρά εξαρτύσεων σε Ελληνική παραλλαγή από την Double Action Defence

Rheinmetall Lynx

Η ελληνική εταιρεία DOUBLE ACTION DEFENCE, πρωτοπορεί στον τομέα του ατομικού εξοπλισμού του στρατιώτη, παρουσιάζοντας επιχειρησιακού επιπέδου φορείς, εξαρτύσεις μάχης και τα απάρτιά τους, σε σχέδιο Ελληνικής παραλλαγής. Πρόκειται για προϊόντα τα οποία η ίδια σχεδιάζει, αναπτύσσει και κατασκευάζει αποκλειστικά στην Ελλάδα!

Η νέα σειρά ατομικών ειδών εξαρτύσεως της DAD, περιλαμβάνει φορείς πλακών (plate carriers), ζώνες μάχης, ιμάντες εξάρτυσης και μία μεγάλη ποικιλία θηκών και μικρών ατομικών σακκιδίων.

Όλα τα παραπάνω υλικά είναι κατασκευασμένα από ύφασμα 1000D OXFORD polyester με εσωτερική επικάλυψη πολυουρεθάνης (PU) για αδιαβροχότητα, οι ιμάντες είναι nylon 6 τύπου Α-Α 33501, οι κλωστές που χρησιμοποιούνται είναι nylon mil-spec, οι συνθετικές πόρπες είναι της στρατιωτικής σειράς της ιταλικής 2Μ με anti-IR ιδιότητες, όπως και τα φερμουάρ της ΥΚΚ και τα VELCRO.

Ο φορέας πλακών διαθέτει το πρωτοποριακό (πατενταρισμένο) σύστημα ταχείας απελευθέρωσης της DAD με το ένα χέρι και προσφέρεται σε δύο διαμορφώσεις, την κλασσική και με skeleton cummerbund. Όλο το εσωτερικό του φορέα είναι επενδεδυμένο με τρισδιάστατο ραβδωτό spacer, προσδίδοντας την καλύτερη δυνατή κυκλοφορία αέρα και άριστη διαχείριση του ιδρώτα.

Στην σειρά προϊόντων που προσφέρονται σε Ελληνικού τύπου παραλλαγή, διατίθενται δύο μοντέλα ιμάντων ώμων εξάρτυσης και ζώνη μάχης τύπου MRB με επιλογή διάφορων πορπών, όπως ταχείας απελευθέρωσης 3 σημείων συνθετική ή COBRA της AustriAlpin, με η χωρίς κρίκο τύπου D.

Η σειρά περιλαμβάνει θήκες γεμιστήρων για τυφέκια G3 και M4, ανοιχτού ή κλειστού τύπου, μονές, διπλές και τριπλές, θήκες γενικής χρήσης, θήκη IFAK, θήκη υδροδοχείου, σακκίδιο ζώνης (but pack), θήκη υδροδοχείου τύπου NALGENE 1lt, η οποία δέχεται και 5 γεμιστήρες Μ4 ή 3 τυφεκίου G3, θήκες χειροβομβίδων και βομβίδων 40 mm, θήκη admin, θήκη απόρριψης γεμιστήρων και θήκη ταινίας πολυβόλου.

Η σειρά ολοκληρώνεται με θήκη υδροδοχείου πλάτης, μικρό σακίδιο χωρητικότητας 8 λίτρων, που δέχεται και υδροδοχείο πλάτης (SOURCE 3 lt low profile) και προσαρμόζεται και στον φορέα πλακών, συν μια θήκη των 4 λίτρων , η οποία προσαρμόζεται στον φορέα ή στην ζώνη μάχης ή και στους ιμάντες ώμων εξάρτυσης.

Όλες οι παραπάνω επιλογές, δίνουν την δυνατότητα δημιουργίας διαφόρων συνόλων εξάρτυσης μάχης, ανάλογα με τις επιχειρησιακές ανάγκες του μαχητή. Όπως αναφέρθηκε ήδη, είναι η πρώτη φορά που παρουσιάζεται μία πλήρης και ολοκληρωμένη σειρά υλικών εξάρτυσης με εξειδικευμένα υλικά σε Ελληνικό σχέδιο παραλλαγής και μάλιστα σχεδιασμένη και παραγόμενη αποκλειστικά στην πατρίδα μας!

Φυσικά, από την σειρά προϊόντων Ελληνικής παραλλαγής δεν θα μπορούσε να λείπει το ΑΚΑΠ (Ατομικό Κάλυμμα Αντιβαλλιστικής Προστασίας), που έχει εντυπωσιάσει και έχει λάβει και τις πρώτες παραγγελίες στην διεθνή αγορά.

Τα παραπάνω αναφερόμενα, δημιουργούν και την εύλογη απορία του ότι, ενώ μια ελληνική ιδιωτική εταιρεία με δική της πρωτοβουλία, ανέπτυξε και παράγει επιχειρησιακού επιπέδου υλικά, ο Ελληνικός Στρατός στην προμήθεια που πραγματοποίησε πέρυσι παρήγγειλε και παρέλαβε εξαρτύσεις και σακκίδια σε δύο χρωματισμούς: αφενός Multicam για τις Δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων κι αφετέρου Olive Green για τις υπόλοιπες μονάδες. Και για μεν τις Δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων, είναι λογικό και σωστό, διότι χορηγούνται σε αυτές και στολές μάχης σε παραλλαγή Multicam. Καθώς όμως ο υπόλοιπος στρατός φέρει στολές σε σχέδιο Ελληνικής παραλλαγής, για ποιο λόγο οι εξαρτύσεις που προορίζονταν για χρήση από το προσωπικό του, παραγγέλθηκαν σε μονόχρωμη απόχρωση; Σημειώνεται ότι εδώ και χρόνια, οι εξαρτύσεις παλαιού τύπου Μ71 και οι αντίστοιχες τύπου γιλέκο των Ειδικών Δυνάμεων, κατασκευάζονταν σε χρώματα Ελληνικής παραλλαγής, επομένως η επιστροφή σε μονόχρωμες εξαρτύσεις μάχης, δείχνει ακατανόητη.

 

 

Tags

Related Articles

Back to top button
Close