Δούρειος Ίππος - Podcasts
ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ

Η WUAVF εξερευνά καινοτομία και στρατηγικές συνεργασίες με επίσκεψη στην SAS Technology

Rheinmetall Lynx

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία UAV πραγματοποίησε την 17-11-23 μετά από αίτησή της, μια υψηλής σημασίας επίσκεψη στην SAS Technology, την πρωτοπόρο ελληνική εταιρεία που εξειδικεύεται στην κατασκευή καινοτόμων μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων (UAVs).

Ειδικότερα, την SAS Technology επισκέφθηκαν, o καθηγητής κ. Jincai Yang, πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας UAV (WUAVF) και Πρόεδρος της Ένωσης Βιομηχανίας UAV της Shenzhen. Τον κ. Πρόεδρο συνόδευε ο κ. Euan Yao, Διευθυντής της Ένωσης της Βιομηχανίας Ασφαλείας και Προστασίας της Shenzhen και αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Βιομηχανίας UAV της Shenzhen. Στην επίσκεψη συμμετείχε και ο πρόεδρος του ελληνικού παραρτήματος της WUAVF στην Ελλάδα, κ. Ιωάννης Δαγκλής.

Κύριος σκοπός της επίσκεψης είναι η ενημέρωση και γνωριμία με τις εταιρείες και τους επαγγελματίες του ελληνικού drone industry και ειδικά για την έκθεση 1st Automation – Robotics & Drones EXPO που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα 12-14 Απριλίου 2024 στο Metropolitan EXPO.

Την σημαντική αυτή επίσκεψη, πλαισίωσε και τίμησε με την παρουσία του ο εξοχότατος Πρέσβης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα, κ. Xiao Junzheng, o οποίος συνοδευόταν από επιτελείο ειδικών επιτετραμμένων της πρεσβείας. Με την παρουσία του ο κ. Πρέσβης επιβεβαίωσε την σημασία της επίσκεψης αυτής, υπογραμμίζοντας την σημασία της προώθησης διεθνών συνεργασιών στην προηγμένη τεχνολογία και ειδικότερα στον ραγδαία αναπτυσσόμενο διεθνώς κλάδο των UAV.

Παρών στην εκδήλωση, εκπροσωπώντας τον κ. Προέδρο της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας, ήταν ο κ. Κωνσταντίνος Διαμαντάκος, Προϊστάμενος του Τμήματος  Γενικής Αεροπορίας και Συστημάτων Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών (ΣμηΕΑ).

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία UAV (WUAVF) δημιουργήθηκε τον Ιούνιο του 2017 από τον κ. Jincai Yang (που είναι και πρόεδρός της) και παρουσιάστηκε πρώτη φορά τον Οκτώβριο του ιδίου έτους στην Shenzhen, της Κίνας. Σκοπός της ομοσπονδίας είναι να ενώσει και προωθήσει τα συμφέροντα της παγκόσμιας κοινότητας UAV. Επιδιώκει τη συνεργασία μεταξύ κατασκευαστών, επιχειρήσεων και κυβερνήσεων, προωθεί την καινοτομία στον τομέα των UAV, ενθαρρύνει την ασφαλή χρήση, παρέχει εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση, και γενικά αντιπροσωπεύει διεθνώς τα συμφέροντα της διεθνούς κοινότητας UAV.

Η SAS Technology καταλαμβάνει μια ξεχωριστή θέση στον τομέα της ανάπτυξης UAV στην Ελλάδα, έχοντας δείξει τα τελευταία χρόνια σημαντικές καινοτομίες τόσο σε συστήματα πολιτικής όσο και σε αντίστοιχα αμυντικής χρήσης. Σε ό,τι αφορά τα πολιτικά συστήματα, η εταιρεία παρουσίασε πριν από δύο χρονιά το πρώτο ελληνικό μη επανδρωμένο εναέριο όχημα τύπου πολυκοπτέρου μεγάλου βάρους, ικανού για μεταφορά φορτίων που μπορούν να φθάσουν ή και να ξεπεράσουν τα 30kg. Η εταιρεία όμως διακρίνεται και στον τομέα των αμυντικών συστημάτων αφού είναι η πρώτη ελληνική εταιρεία που σχεδίασε κατασκεύασε και δοκίμασε επιτυχώς οπλισμένα UAV, με κορωνίδα τα συστήματα SARISA και AIHMI οπλισμένων με ρουκέτες 2.75’’ (70mm).

Η εταιρεία διαθέτει σημαντική τεχνογνωσία για δημιουργία καινοτόμων συστημάτων που ξεπερνούν τις απαιτήσεις συμβατικών εφαρμογών UAV και έχει κερδίσει παγκόσμια αναγνώριση  για τη δέσμευσή της στο να ωθεί τα όρια της τεχνολογίας UAV. Η διεθνής αυτή αναγνώριση αναδεικνύεται και μέσα από διεθνείς συνεργασίες της εταιρείας με μεγάλους πολυεθνικούς κατασκευαστικούς οίκους όπως η THALES.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο εξοχότατος Πρέσβης της Λ.Δ. της Κίνας και τα μέλη της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας UAV, είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στην έκθεση και τις εγκαταστάσεις της SAS Technology, ενώ παρακολουθήσαν και παρουσίαση από τον Αντιπρόεδρο και Γ. Διευθυντή της εταιρείας κ. Φώτη Καμπιώτη, στην οποία αναλύθηκαν τα επιτεύγματα και οι στόχοι της εταιρείας στην έρευνα, την ανάπτυξη και την κατασκευή υψηλής ποιότητας συστημάτων.

Πολύ καλές εντυπώσεις από SARISA και AIHMI στην AUSA 2023

Related Articles

Back to top button