Δούρειος Ίππος - Podcasts
ΕΛΛΑΔΑ

Η προβολή των Ενόπλων Δυνάμεων στην προσοψη του κτιρίου της Βουλής

Από Σάββας Δ. Βλάσσης

Στο πλαίσιο του εορτασμού των Εισοδίων της Θεοτόκου και της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων στις 21 Νοεμβρίου, από τις 18.00 έως τις 21.00 σήμερα, στην εξωτερική πρόσοψη του κτιρίου της Βουλής των Ελλήνων θα προβληθεί οπτικό υλικό σχετικού θέματος.

Η πρόταση κατατέθηκε από το ΓΕΕΘΑ και έγινε δεκτή, καθώς ειδικώς εφέτος, η δραστηριότητα και οι επιδόσεις των Ενόπλων Δυνάμεων για την αντιμετώπιση του Υβριδικού Πολέμου που έχει κηρύξει η Τουρκία, έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Ουδείς μπορεί να φέρει αντίρρηση περί τούτου. Η αυτονόητη ευγνωμοσύνη όλων των Ελλήνων για τους κόπους του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, την ημέρα αυτή λαμβάνει άλλη διάσταση, που εκπέμπεται και πέρα από τα όρια της χώρας.

Αυτό που δεν έγινε γνωστό, είναι οι αντιρρήσεις που εκφράσθηκαν από κάποια “επιτροπή” του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού. Με την επίκληση του γεγονότος ότι το κτίριο της Βουλής των Ελλήνων έχει κηρυχθεί ιστορικό, προβλήθηκαν αντιρρήσεις.

Αυτή η στάση είναι απλώς εξωφρενική και απαράδεκτη, την στιγμή που είναι γνωστό ότι το κτίριο στο πρόσφατο παρελθόν έχει φωτιστεί ακόμη και με τα χρώματα του Gay Pride (Ιούνιος 2018)! Γι’ αυτό και προκάλεσε την έντονη αντίδραση των πάντων και με προσωπικούς χειρισμούς του Προέδρου της Βουλής Κωνσταντίνου Τασούλα θεωρήθηκε ως “μηδέποτε γενομένη”.

Στην ιστοσελίδα της Βουλής, αναφέρεται για την ημέρα αυτή: “Η Βουλή των Ελλήνων συμμετέχει στον εορτασμό της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων, το Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2020, εκπέμποντας το μήνυμα της μεγάλης διαχρονικής προσφοράς τους στην κυριαρχία, την άμυνα και την ασφάλεια της χώρας μας“. Για την προβολή στην πρόσοψη του κτιρίου, συμπληρώνεται ότι θα προβάλλεται “οπτικό αφιέρωμα με σημαίνουσες στιγμές των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, από την αρχαιότητα έως σήμερα, που αναδεικνύει το αξιόμαχο και ηρωικό πνεύμα τους, την πολύπλευρη εθνική και κοινωνική προσφορά τους“.

Tags

Related Articles

Back to top button
Close