Δούρειος Ίππος - Podcasts
ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ

Η ελληνική TERRA SPATIUM συμμετέχει στο πρόγραμμα MIRICLE της ΕΕ

Rheinmetall Lynx

Η Ελληνική εταιρεία TERRA SPATIUM AE συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα “MIRICLE” (Mine Risk Clearance for Europe), όντας η μόνη ελληνική εταιρεία σε μια κοινοπραξία 19 εταίρων από την Ευρώπη με επικεφαλής τη NAVAL GROUP.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στα πλαίσια του προγράμματος “EDIDP” (European Industrial Industrial Development Programme) και σύμφωνα με το “PESCO MAS MCM” (Maritime semi-Autonomous Mine Counter Measures) επέλεξε προς χρηματοδότηση το έργο “MIRICLE”.

Το έργο “MIRICLE” θα ανοίξει το δρόμο για λύσεις αντιμέτρων επόμενης γενιάς, made in Europe, βελτιώνοντας έτσι τις δυνατότητες στον τομέα της καταπολέμησης των θαλάσσιων ναρκών.

Οι τεχνολογίες που θα σχεδιαστούν, αναπτυχθούν και δοκιμαστούν, θα επιτρέψουν σε Ευρωπαϊκά Ναυτικά μεταξύ των οποίων και το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό να επωφεληθούν από τις υψηλότερες και πλέον διαλειτουργικές δυνατότητες αντιμετώπισης στρατιωτικών ναρκών σύμφωνα με τα πρότυπα του ΝΑΤΟ.

Η καινοτομία του έργου αφορά, μεταξύ άλλων, τον εκσυγχρονισμό σκαφών μέσω της ανάπτυξης (ημι)αυτόνομων σκαφών αντιμέτρων, τη βελτίωση της διαλειτουργικότητας και της τυποποίησης και την ανάπτυξη κλιμακούμενου ευφυούς συστήματος διαχείρισης αποστολών πολλαπλών μη-επανδρωμένων οχημάτων UxV καθώς και ενός εξελισσόμενου UxV Launch and Recovery System (LARS).

Το έργο “MIRICLE” έχει την υποστήριξη των Πολεμικών Ναυτικών Ελλάδας, Γαλλίας, Βελγίου, Ολλανδίας, Εσθονίας, Λετονίας, Ρουμανίας και Πορτογαλίας με διάρκεια 24 μηνών και χρηματοδότηση ύψους 9.800.000 €.

Tags

Related Articles

Back to top button
Close