Δούρειος Ίππος - Podcasts
AUTO

FORD Puma ST

Rheinmetall Lynx

Του Ηλία Ματζαβά

Το νέο Puma της FORD επέστρεψε, όχι όμως με τη σιλουέτα του δίπορτου κουπέ που το γνωρίσαμε την προηγούμενη δεκαετία. Το νέο μοντέλο είναι ένα συμπαγές crossover, εμπνευσμένο από τα SUV, το οποίο μπορεί να ικανοποιήσει τις καθημερινές και, όχι μόνο, ανάγκες μετακίνησης.

Για τους πιο… απαιτητικούς όμως, η Ford Performance, δημιούργησε ένα πιο «άγριο» Puma. Το ST!
Κάτω από το καπό του βρίσκεται ο 3-κύλινδρος κινητήρας 1.5 EcoBoost ο οποίος αποδίδει 200 ίππους και ροπή 320 Nm, εξασφαλίζοντας επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε 6,7 δευτερόλεπτα. Με επιλέξιμα προφίλ οδήγησης και βελτιστοποιημένο πλαίσιο που περιλαμβάνει ειδικές ρυθμίσεις στον ημιάκαμπτο πίσω άξονα, τις αντιστρεπτικές δοκούς και τα αμορτισέρ, το νέο Puma ST διαθέτει ταχύτερη, κατά 25%, απόκριση στο σύστημα διεύθυνσης. Προαιρετικά εξοπλίζεται με διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης (LSD), που βελτιώνει την ελκτική πρόσφυση των εμπρός τροχών, προσφέροντας μεγαλύτερη ασφάλεια στις στροφές και μείωση των φαινομένων υποστροφής, κυρίως στην έξοδο των στροφών.
Το νέο FORD Puma ST διαθέτει πλούσιο στάνταρ εξοπλισμό και είναι διαθέσιμο για παραγγελία στην τιμή των 35.403 ευρώ, ενώ μπορεί να αποκτηθεί με το χρηματοδοτικό πρόγραμμα FordΕύκολα της Ford Finance, με σταθερό ονομαστικό επιτόκιο 1,99% και ευέλικτη περίοδο αποπληρωμής από 12 ως και 60 μήνες.

Tags

Related Articles

Back to top button
Close