Δούρειος Ίππος - Podcasts
ΤΟΥΡΚΙΑ

Εντυπωσιακή αναγκαστική προσγείωση S-70 της τουρκικής Χωροφυλακής

Rheinmetall Lynx

Από Σάββας Δ. Βλάσσης

Με χθεσινή ανακοίνωση το κυβερνείο του επαρχίας Μπινγκόλ επιβεβαίωσε την αναγκαστική προσγείωση στις 8 Ιουλίου ελικοπτέρου S-70Α Blackhawk της τουρκικής Χωροφυλακής. Όπως αναφέρθηκε, το ελικόπτερο επέστρεφε έχοντας παραλάβει ομάδα χωροφυλάκων μετά το πέρας επιχειρήσεως την συγκεκριμένη ημέρα, όταν υπέστη μηχανική βλάβη.

Από το τριμελές πλήρωμα και την ομάδα 7 χωροφυλάκων δεν υπέστη κανείς τραυματισμό. Το σημείο συντριβής ήταν πλησίον του χωριού Akpinar, στην περιοχή Genç της επαρχίας Bingöl και το ελικόπτερο ανήκε στην Διοίκηση Χωροφυλακής Περιοχής Tunceli.

Το ελικόπτερο ανήκε στην 1η Μοίρα της 7ης Σμηναρχίας Χωροφυλακής και από τα πλάνα που δημοσιοποιήθηκαν προκαλεί εντύπωση η ανώμαλη προσγείωση σε τόσο ανώμαλο έδαφος χωρίς οδυνηρές συνέπειες, γεγονός που πρέπει να αποδοθεί στην χειριστική ικανότητα του κυβερνήτη.

Τα πρώτα 6 S-70A-17 παραγγέλθηκαν για την τουρκική Χωροφυλακή το 1988 κι ακολούθησαν επιπλέον παραλαβές με αποτέλεσμα ο αριθμός τους να ξεπεράσει τα 30. Πριν την συγκεκριμένη απώλεια, σε υπηρεσία ευρίσκοντο 3 S-70A-17 και 24 S-70A-28D που είχαν υποβληθεί σε πρόγραμμα αναβαθμίσεως. Στο εγγύς μέλλον πρόκειται να αρχίσουν οι παραδόσεις 30 νέας κατασκευής Τ-70 που θα παραχθούν στην Τουρκία.

Tags

Related Articles

Back to top button
Close