Δούρειος Ίππος - Podcasts
ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ

Δυναμική παρουσία της Ε.ΕΛ.Ε.Α.Α στην EDEX 2023 στο Κάιρο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Ένωση Ελληνικών Εταιριών Αεροδιαστημικής, Άμυνας & Ασφάλειας (Ε.ΕΛ.Ε.Α.Α) πιστεύοντας ακράδαντα στις δυνατότητες ανάπτυξης και εξωστρέφειας της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας ανέλαβε την ευθύνη της διοργάνωσης του Ελληνικού Περιπτέρου στη Διεθνή Έκθεση Αμυντικής Βιομηχανίας EDEX 2023 που πραγματοποιήθηκε στο Κάιρο, 4-7 Δεκεμβρίου, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και την υποστήριξη της Enterprise Greece και της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών & Επενδύσεων (ΓΔΑΕΕ).

Η EDEX, που χαρακτηρίζεται ως μία από τις μεγαλύτερες διεθνείς εκθέσεις στο χώρο της άμυνας και της ασφάλειας και η μεγαλύτερη που διεξάγεται στην Αφρική, αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία για τις ελληνικές εταιρίες άμυνας να παρουσιάσουν τις υπηρεσίες και να αναδείξουν τα προϊόντα και τις δυνατότητές τους στους επαγγελματίες του κλάδου, στην Αίγυπτο και την ευρύτερη περιοχή, αλλά και στην παγκόσμια στρατιωτική κοινότητα, αναζητώντας νέες συνεργασίες και ευκαιρίες ανάπτυξης των δραστηριοτήτων τους.

Συγκεκριμένα, 8 ελληνικές εταιρείες συμμετείχαν ως εκθέτες στη φετινή διοργάνωση, συμπεριλαμβανομένης και της DEFEA, οι οποίες ανέδειξαν τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας: οι εταιρίες Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (EAB), Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (EAΣ), MILTECH, S.A.S ΤECHNOLOGY, SCYTALYS, THEON SENSORS, UCANDRONE.

Στο πλαίσιο της EDEX, η E.E.Λ.Ε.Α.Α. πραγματοποίησε σειρά επαφών με αντίστοιχους διεθνείς συνδέσμους αμυντικής βιομηχανίας, αλλά και κυβερνητικούς αξιωματούχους, ενώ στην αντζέντα των επαφών δεσπόζουσα θέση είχαν οι επισκέψεις που πραγματοποίησαν στο ελληνικό περίπτερο πλήθος επίσημων αποστολών, όπως ο Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της Αιγύπτου, ο Αρχηγός της Αεροπορίας της Αιγύπτου, ο Αρχηγός Ενόπλων Δυνάμεων Κύπρου, η Υπουργός Άμυνας της Ζιμπάμπουε, ο Αρχηγός Αεράμυνας της Αρμενίας, Αποστολές Ενόπλων Δυνάμεων της Ρουάντας, του Πακιστάν, της Σαουδικής Αραβίας και του Ομάν.

Πολύ σημαντική στην ενίσχυση των επαφών των εταιριών του Ελληνικού Περιπτέρου υπήρξε η συμβολή του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού (ΓΕΝ) που εκπροσωπήθηκε από τον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Ιωάννη Δρυμούση ΠΝ, καθώς και η συμβολή του Πρέσβη της Ελλάδας στην Αίγυπτο, κ. Νικόλαο Παπαγεωργίου και του Ακολούθου Άμυνας της Ελλάδας στην Αίγυπτο, Πλοίαρχο Μιχάλη Τσιλιγκάκη.

«H οργάνωση της παρουσίας του Eλληνικού Περιπτέρου στην EDEX 2023 από την E.E.Λ.Ε.Α.Α.  έχει στόχο την ανάδειξη και προβολή της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας και την ενίσχυση της εξωστρέφειας των ελληνικών αμυντικών εταιριών δημιουργώντας ευκαιρίες όχι μόνο για ενημέρωση πάνω στις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις στον τομέα της άμυνας και της ασφάλειας, αλλά κυρίως για διεθνείς συνεργασίες και συνέργειες με κορυφαίες αμυντικές βιομηχανίες», τόνισε ο Πρόεδρος της Ε.ΕΛ.Ε.Α.Α., κ. Νικόλαος Παπάτσας.

Νέα σύμβαση του USMC για NVG στην Elbit America με συνεργάτη την THEON Sensors

Tags

Related Articles

Back to top button
Close