Δούρειος Ίππος - Podcasts
AUTO

BMW X2 xDrive 25e

Rheinmetall Lynx

Του Ηλία Ματζαβά

Η γκάμα των Plug-in υβριδικών μοντέλων της BMW ενισχύθηκε με τη νέα X2 xDrive25e. Το γερμανικό Sports Activity Coupe διαθέτει ένα υβριδικό συγκρότημα κίνησης που αποτελείται από έναν 3-κύλινδρο κινητήρα βενζίνης 1,5 λίτρων, που σε συνδυασμό με τον ηλεκτροκινητήρα αποδίδουν συνολική ισχύ 220 ίππων (ροπή 385 Nm). Η X2 xDrive25e ουσιαστικά είναι τετρακίνητη, αφού ο κινητήρας βενζίνης δίνει την κίνηση στον εμπρόσθιο άξονα, ενώ ο ηλεκτροκινητήρας στον πίσω. Οι επιδόσεις είναι εντυπωσιακές, αφού για την επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα χρειάζονται 6,8” ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 195 χλμ./ώρα.

Η μπαταρία εξασφαλίζει αυτονομία για 53 χιλιόμετρα, με αποτέλεσμα οι καθημερινές διαδρομές να πραγματοποιούνται αθόρυβα και οικονομικά, με ταχύτητες ως και 135 χλμ./ώρα. Στο πρόγραμμα λειτουργίας (AUTO eDrive) η κίνηση μπορεί να πραγματοποιείται με χρήση αποκλειστικά της ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ ο βενζινοκινητήρας ενεργοποιείται με ταχύτητα πάνω από τα 90 χλμ./ώρα.

Η μπαταρία μπορεί να επαναφορτιστεί πλήρως σε μία οικιακή πρίζα μέσα σε 5 ώρες ή σε 3,2 ώρες σε φορτιστή AC ισχύος 3,7 kW. H φόρτισή της πραγματοποιείται και εν κινήσει από τον κινητήρα βενζίνης, αν ο οδηγός επιλέξει το ανάλογο πρόγραμμα οδήγησης.

Η μέση κατανάλωση καυσίμου σε περίπτωση υβριδικής λειτουργίας είναι 1,7 λίτρα ανά 100 χλμ. ενώ οι εκπομπές ρύπων CO2 περιορίζονται στα 38 γραμ./χλμ.

Οι λιανικές τιμές, συμπεριλαμβανομένων των φόρων, της BMW X2 xDrive25e ξεκινούν πάνω από τα 46.000 ευρώ.

Tags

Related Articles

Back to top button
Close