Ανοίγει τις πύλες της αύριο η DEFEA 2023
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με 346 εκθέτες από 28 χώρες, ανοίγει αύριο τις πύλες της η Διεθνής Έκθεση για την άμυνα και την ασφάλεια DEFEA 2023. Μετέχουν οι κολοσσοί της παγκόσμιας αμυντικής βιομηχανίας, καθώς και ερευνητικά κέντρα και ιδρύματα, που διαμορφώνουν τις εξελίξεις στο τομέα των υψηλών τεχνολογιών. Επίσημες κυβερνητικές και στρατιωτικές αντιπροσωπείες έχουν προσκληθεί και σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, έχει επιβεβαιωθεί η παρουσία επισκεπτών από 77 χώρες.
Την Έκθεση που τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης, με τη στενή συνεργασία του οποίου οργανώνεται, θα εγκαινιάσει ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος θα επισκεφθεί τόσο τα περίπτερα των ελληνικών βιομηχανιών, κρατικών και ιδιωτικών, όσο και τις διεθνείς συμμετοχές.
Παράλληλα οι γεωπολιτικές ανακατατάξεις, η ενίσχυση διμερών και συλλογικών σχέσεων, οι πρωτοβουλίες στο πλαίσιο της ΕΕ και του ΝΑΤΟ θα βρεθούν στο επίκεντρο των συνομιλιών που θα έχει η πολιτική και η στρατιωτική ηγεσία με τους υψηλούς προσκεκλημένους της DEFEA, ομολόγους τους από φιλικές και συμμαχικές χώρες και διεθνείς οργανισμούς. Άλλωστε η Έκθεση διαμορφώνει το ιδανικό περιβάλλον για διάλογο και ανταλλαγή απόψεων επί των φλεγόντων ζητημάτων των διακρατικών σχέσεων και της διεθνούς πολιτικής η οποία υποστηρίζεται από την στρατιωτική διπλωματία.
Στην DEFEA εντυπωσιακή θα είναι η παρουσία της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας με εργοστάσια τα οποία έχουν σημαντική συμβολή στη διατήρηση και συνεχή αναβάθμιση του αξιομάχου των Ενόπλων μας Δυνάμεων. Οι βιομηχανίες αυτές θα έχουν την ευκαιρία να θεμελιώσουν και να επεκτείνουν διεθνείς συνεργασίες με τους μεγαλύτερους οίκους του εξωτερικού, οι οποίοι αποτελούν παραδοσιακούς και δοκιμασμένους προμηθευτές των δυνάμεων άμυνας και ασφάλειας της Ελλάδος. Προγράμματα συμπαραγωγών και μεταφοράς υψηλής τεχνολογίας στην χώρα μας, που θα συζητηθούν και θα διαμορφωθούν στην DEFEA 2023 θα συμβάλλουν αποφασιστικά στην γενικώτερη οικονομική ανάπτυξη που επιδιώκεται.
Δύο προγράμματα drone και η ανάγκη για ένα ”Tiger Team” καινοτομίας στο ΓΕΕΘΑ