Δούρειος Ίππος - Podcasts
ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ

Άλλη μία σύμβαση για Patriot ανέθεσε η Raytheon στην IDE

Η INTRACOM DEFENSE (IDE) ανακοίνωσε εχθές 20 Ιουλίου την επέκταση της πολυετούς συνεργασίας της με την αμερικανική εταιρεία Raytheon διά της υπογραφής νέων εξαγωγικών συμβάσεων συνολικού ύψους 58,6 εκατ. $, που αφορούν παραγωγή κύριων μονάδων του συστήματος αντιαεροπορικής άμυνας Patriot.

Οι νέες εργασίες που ανέλαβε η IDE περιλαμβάνουν την κατασκευή συγκροτημάτων καθώς και την παροχή ανταλλακτικών και τεχνικών υπηρεσιών υποστήριξης και πιστοποίησης, οι οποίες προβλέπεται να ολοκληρωθούν εντός διαστήματος 3 ετών και καλύπτουν ανάγκες τρίτων χωρών.

H νέα σύμβαση σχετίζεται πιθανώς με την τελευταία συμφωνία πωλήσεως συστήματος Patriot σε ξένη χώρα, που επιτεύχθηκε τον Ιανουάριο του 2020, είναι ύψους 551 εκατ. $ και αφορά συγκεκριμένα το Μπαχρέιν. Το 2018 άλλες δύο χώρες είχαν επιλέξει το σύστημα αναθέτοντας συμβάσεις, η Σουηδία και η Πολωνία ενώ το 2017 είχε προστεθεί η Ρουμανία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η IDE από την αρχή της εμπλοκής της στο διεθνές πρόγραμμα Patriot το 2009 μέχρι σήμερα, έχει αποφέρει στη χώρα εξαγωγές που υπερβαίνουν συνολικά τα 425 εκατ. $ και αφορούν σε συμβάσεις που έχουν ήδη εκτελεστεί. Η εξέλιξη είναι αναμενόμενη, δεδομένου ότι όταν έγινε η προμήθεια Patriot από την Ελλάδα οι αρμόδιες υπηρεσίες είχαν διεκδικήσει σοβαρό βιομηχανικό έργο για τις ελληνικές αμυντικές βιομηχανίες. Από την διαδικασία αυτή η IDE είχε επιλεγεί για υποκατασκευαστής της Raytheon, ρόλος τον οποίο συνεχίζει έκτοτε με συνέπεια, καθώς ο κατάλογος των χωρών που έχουν προμηθευτεί Patriot ανέρχεται σήμερα σε 17 συνολικώς! 

Επιπροσθέτως, η αμερικανική εταιρεία βράβευσε και εφέτος την IDE, για την εξαιρετική της απόδοση και ποιότητα σύμφωνα με το Star Supplier Excellence Award.

Η Raytheon έχει καθιερώσει το παραπάνω πρόγραμμα επιβράβευσης για να τιμήσει τους προμηθευτές με τους οποίους έχει αναπτύξει άριστη συνεργατική σχέση και έχουν προσφέρει εξαιρετικές υπηρεσίες που υπερβαίνουν τις απαιτήσεις των πελατών. Οι υποψήφιες εταιρείες αξιολογούνται με βάση αυστηρά κριτήρια στα οποία συμπεριλαμβάνονται η διασφάλιση υψηλής ποιότητας και οι έγκαιρες παραδόσεις.

Η IDE είναι μία από τις 34 εταιρείες διεθνώς οι οποίες αναγνωρίστηκαν από την Raytheon με την διάκριση 3 αστέρων.

Tags

Related Articles

Back to top button
Close