Δούρειος Ίππος - Podcasts
ΕΛΛΑΔΑ

Α/ΓΕΣ: «Να αντλήσουμε πρότυπα προσβλέποντας στην αφύπνιση των δυνάμεων του Ελληνισμού»

Rheinmetall Lynx

Φόρο τιμής στους νεκρούς, τους τραυματίες και σε όλους τους συμμετέχοντες Αξιωματικούς και Οπλίτες της Μεραρχίας Ιππικού, που έδρασαν νικηφόρα για τα Ελληνικά Όπλα στη Μάχη της Πίνδου το 1940, απέτισε ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής.

Ο Αρχηγός παραβρέθηκε την Κυριακή στην ετήσια εκδήλωση απόδοσης τιμής στους πεσόντες της Μεραρχίας Ιππικού, κατά το έπος του 1940-41, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Μνημείο Ιππικού στο Μέτσοβο και περιελάμβανε επιμνημόσυνη δέηση, ομιλίες και κατάθεση στεφάνων.

Ο Αντιστράτηγος Στεφανής, κατά τη διάρκεια την εκδήλωσης απηύθυνε χαιρετισμό στον οποίο, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Η θυσία των Αξιωματικών και Οπλιτών της Μεραρχίας Ιππικού στη Μάχη της Πίνδου το 1940, αναγνωρίζεται από όλους μας, ως σύμβολο υψηλής αξίας, που υπενθυμίζει τους αγώνες του Ελληνικού Έθνους στο διάβα των αιώνων και την αέναη πίστη του ελληνικού λαού για την υπεράσπιση της ελευθερίας και της δημοκρατίας. Η σημερινή εκδήλωση μας βοηθά να ξαναγυρίσουμε σε μνήμες συγκλονιστικές και ανεπανάληπτες, να αντλήσουμε πρότυπα και  παραδείγματα, προσβλέποντας στην αφύπνιση των αστείρευτων δυνάμεων του Ελληνισμού, για πρόοδο, ευημερία και ανάπτυξη».

Στην εκδήλωση, που τελέστηκε υπό την αιγίδα της Διεύθυνσης Ιππικού – Τεθωρακισμένων του ΓΕΣ, παρέστησαν εν ενεργεία και εν αποστρατεία Αξιωματικοί του Όπλου των Τεθωρακισμένων, ο επίτιμος Α/ΓΕΕΘΑ Αντιστράτηγος ε.α. Δημήτριος Γράψας, αντιπροσωπεία Ανθυπιλάρχων και Μονίμων Λοχιών Τάξης 2018 εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης καθώς και πλήθος κόσμου.

 

Tags

Related Articles

Back to top button
Close