Δούρειος Ίππος - Podcasts
ΔΙΑΦΟΡΑ

117 ΠΜ “ΕΧΘΡΟΥΣ ΑΜΥΝΟΥ” Η φωλιά των ελληνικών Φαντασμάτων

Rheinmetall Lynx

Πρόκειται για τη νέα EΙΔΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ του Ιcarus Wοrkshop μέσα από το φακό Ελλήνων και ξένων φωτογράφων σε ένα μοναδικό λεύκωμα για τα ελληνικά F-4E ΑUP της 117 ΠΜ στην Ανδραβίδα. Με 168 σελίδες πλέον -αρχικά η έκδοση είχε ανακοινωθεί με 84 σελίδες- “δε φτάνουν όμως ούτε 1000 σελίδες για τα Ελληνικά Φαντάσματα” λέει χαρακτηριστικά ο συγγραφέας Σταθόπουλος Δημήτρης, κρατώντας τη τιμή σε λογικά πάντα επίπεδα. Με περισσότερες από 300 φωτογραφίες, 20+ έγχρωμα μοναδικά προφίλ, πληροφορίες, ιστορικά στοιχεία και φυσικά με μοντελιστικό ενδιαφέρον!

Το βιβλίο ξεκινάει με μια σύντομη ιστορική αναδρομή των προγραμμάτων Peace Icarus I και ΙΙ και την εκπαίδευση των πρώτων “Φαντομάδων” της ΠΑ στην Αμερική, στην Αεροπορική Βάση Homestead της Φλόριντα το 1973-4. Εντυπωσιακό είναι πως μέσα από σύντομα κείμενα αποκαλύπτονται νέα στοιχεία και πληροφορίες που ανατρέπουν πολλά από τα λίγα που γνωρίζαμε ως σήμερα. Ειδικά το κεφάλαιο της εκπαίδευσης είναι εντυπωσιακό και αποκαλυπτικό. Οι πληροφορίες και τα νέα στοιχεία που δίνονται στο βιβλίο, είναι αποτέλεσμα μιας τριετούς έρευνας. Πηγή, οι μαρτυρίες Ελλήνων πιλότων και τεχνικών που τα έζησαν από πρώτο χέρι, το ιστορικό τμήμα της USAF και της Boeing, Αμερικανών πιλότων που έφεραν τα αεροσκάφη στην Ελλάδα, Αμερικανών εκπαιδευτών των πιλότων μας στο Homestead και σπάνιο διασωσμένο ιστορικό αρχείο της βάσης, που ανακτήθηκε με πολύ κόπο. Στην ουσία το κεφάλαιο αυτό είναι μια μικρή περίληψη γεμάτη ουσία, της έρευνας που γίνεται για τη τρίτομη έκδοση που ετοιμάζεται για την ιστορία των Ελληνικών F-4E. Εκεί θα υπάρχουν αποκαλυπτικές συνεντεύξεις Ελλήνων και Αμερικανών πιλότων και αναλυτικές πληροφορίες που δανείζονται προς το παρόν σε αυτή την έκδοση.

Στις σελίδες ακολουθεί παρουσίαση της 117 ΠΜ, εκτενής αναφορά των παραλλαγών των Ελληνικών Phantom, το πρόγραμμα αναβάθμισης  των F-4E σε AUP, παρουσίαση των Μοιρών της Πτέρυγας και του ΣΟΤ, γέννημα θρέμα της “Φαντομικής Ανδραβίδας” και τέλος, της Άσκησης Ηνίοχος. Εντυπωσιακό το κεφάλαιο οπλισμού με μοναδικά γραφικά με εναέριο και επίγειο φωτογραφικό υλικό οπλισμένων F-4 AUP. Αυτό που απογειώνει το βιβλίο είναι τα μοναδικά προφίλ των “Φαντασμάτων”.

Φυσικά, μέσα στις 168 σελίδες του βιβλίου υπάρχει ένα εκπληκτικό φώτο άλμπουμ που το κάνει να ξεχωρίζει η διαφορετική “ματιά” των Ελλήνων και ξένων φωτογράφων που έχουν συνεργαστεί με το συγγραφέα. Μοναδική συνταγή που συνέβαλε και στην επιτυχία του πρώτου βιβλίου “F-16 FIGHTING FALCON: 30 YEARS IN HAF SERVICE” το οποίο εξαντλήθηκε.

Το βιβλίο έχει προγραμματιστεί να εκδοθεί τέλη Μαρτίου με αρχές Απριλίου. Είναι ήδη διαθέσιμο για προ-παραγγελίες με ειδική έκπτωση για τη περίοδο αυτή, με -20% ως 15 Φεβρουαρίου και -15% από 16 Φεβρουαρίου μέχρι και την έκδοσή του, οπότε θα ισχύει πλέον η κανονική του τιμή.
https://icarusworkshop.com/

Language: Greek/English
Full Color throughout
Size: H21cm X W24cm, 21cm X 48cm full spread.
Pages: 168+4 COVER
Cover paper: Velvet 300gr, laminated
Paper inside: Velvet 130gms

Tags

Related Articles

Back to top button
Close