Δούρειος Ίππος - Podcasts
ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ

Το “ατόπημα” Καμμένου στην Eurosatory 2018

Από Σάββας Δ. Βλάσσης

Στις 13 Ιουνίου, το ΥΠΕΘΑ εξέδωσε ανακοίνωση μιας γραμμής, με την οποία ενημέρωνε ότι ο ΥΕΘΑ Π. Καμμένος επισκέπτεται τη διεθνή έκθεση αμυντικού υλικού Eurosatory 2018 στο Παρίσι. Την ανακοίνωση συνόδευαν τέσσερις φωτογραφίες του υπουργού, εκ των οποίων μία στο περίπτερο του Πεδίου Βολής Κρήτης και τρεις σε περίπτερα ελληνικών αμυντικών βιομηχανιών.

Από πλευράς ΓΔΑΕΕ εκδόθηκε ανάλογη ανακοίνωση, για την παρουσία του Γενικού Διευθυντού Αντιναυάρχου ε.α. Κ. Κυριακίδη στην έκθεση, με την σημείωση ότι στην διάρκεια αυτής «επισκέφθηκε τις συμμετέχουσες ελληνικές εταιρείες, ΕΑΣ, Intracom Defence Electronics (IDE) και Theon Sensors καθώς και το περίπτερο του Πεδίου Βολής Κρήτης».

Μια ματιά όμως στην ιστοσελίδα της εκθέσεως και τον κατάλογο των συμμετοχών ανά χώρα (http://www.eurosatory.com/home/visit/2018-exhibitors-catalogue-and-map/?lang=en) αποκάλυπτε ότι στην Eurosatory 2018 είχε περίπτερο και μία ακόμη ελληνική εταιρεία.

Σημαίνει κάτι αυτό το “embargo” στην τέταρτη ελληνική εταιρεία, από πλευράς ΥΠΕΘΑ και ΓΔΑΕΕ, όταν μάλιστα η τελευταία, στην σχετική ανακοίνωσή της, έκανε ευθέως αναφορά σε «συμμετέχουσες εταιρείες», οπότε δεν υπάρχει θέμα παρεξηγήσεως του νοήματος;

“Παιχνίδια” με την Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία;

Related Articles

Back to top button
Close