Δούρειος Ίππος - Podcasts
ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ

Η ΘΕΩΝ ΑΙΣΘΗΤΗΡΕΣ στην EUROSATORY 2018

Rheinmetall Lynx

Mε επιτυχία στέφθηκε η παρουσία της ΘΕΩΝ ΑΙΣΘΗΤΗΡΕΣ στη EUROSATORY 2018, κερδίζοντας το ενδιαφέρον των επισκεπτών για τα προϊόντα της και απέσπασε εξαιρετικά ευνοϊκές αναφορές για το νέο της δημιούργημα, το νυχτερινής όρασης δίκυαλο MIKROND που παρουσίασε για πρώτη φορά. Το MIKROND έρχεται για να συμπληρώσει την οικογένεια των κυαλιών νυχτερινής όρασης της εταιρείας. Προϊόν έρευνας και καινοτομίας της ΘΕΩΝ ΑΙΣΘΗΤΗΡΕΣ, σχεδιάστηκε για να ικανοποιήσει τις πιο απαιτητικές επιχειρησιακές καταστάσεις, λαμβάνοντας υπόψιν τη ζήτηση της αγοράς για ελαφρύτερα και ταυτόχρονα υψηλής οπτικής απόδοσης δίκυαλα. H 16 mm λυχνία του, καθιστά το MIKRON-D το ελαφρύτερο δίκυαλο νυχτερινής όρασης στην κατηγορία του, εξασφαλίζοντας ως και 20% μικρότερο φορτίο. Με το MIKRON-D, η ΘΕΩΝ ΑΙΣΘΗΤΗΡΕΣ θέτει ψηλά τον πήχη στα ηλεκτρο-οπτικά συστήματα νυχτερινής όρασης, καθώς εκτός από το ελαφρύτερο φορτίο, ενσωματώνονται παράλληλα όλες οι καινοτομικές τεχνολογίες που εξασφαλίζει η εταιρεία, όπως είναι τα έξυπνα ηλεκτρονικά, η εξασφαλισμένη λειτουργία απενεργοποίησης και η αυξημένη αντίληψη βάθους.

Παράλληλα, η ΘΕΩΝ ΑΙΣΘΗΤΗΡΕΣ πρόβαλε στη EUROSATORY 2018 τα παγκοσμίως αναγνωρισμένα και τα πιο best selling δίκυαλα νυχτερινής όρασης, τα NYX, που πρόσφατα επιλέχθηκαν από τις ειδικές δυνάμεις της Γερμανίας καθώς επικράτησαν  του σκληρού ανταγωνισμού και για τη χρήση νυχτερινής οδήγησης από τον Γερμανικό Στρατό. Χρησιμοποιώντας  μεγαλύτερη λυχνία (18 mm), τo NYX παρέχει μεγαλύτερη οπτική απόδοση καθιστώντας το προτιμητέο για τους περισσότερους επαγγελματίες ειδικών αποστολών.

Παρουσιάστηκαν επίσης οι διόπτρες σκόπευσης ARTEMIS, το προσάρτημα νυχτερινής σκόπευσης DAMΩΝ και τα μονόκυαλα νυχτερινής όρασης ARGUS που έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη και βρίσκονται ήδη σε χρήση από τους πιο εξελιγμένους επιχειρησιακά τελικούς χρήστες, όπως οι ένοπλες δυνάμεις της Σουηδίας, της Ολλανδίας και πιο πρόσφατα της Δανίας.

Οι επισκέπτες του περιπτέρου της ΘΕΩΝ ΑΙΣΘΗΤΗΡΕΣ εκδήλωσαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και για την οικογένεια καμερών θερμικής απεικόνισης ΤΗΕRMIS, όπως και για το πρωτοποριακό θερμικό περισκόπιο THERMON. H εταιρeία έχει σχεδιάσει και κατασκευάσει τη δική της “θερμική μηχανή” (thermal engine) για τα θερμικά συστήματά της, προσφέροντας εικόνα υψηλής ανάλυσης και πιστοποιώντας την υψηλή τεχνογνωσία που έχει αναπτύξει και τις ολοκληρωμένες  λύσεις που προσφέρει.

Ενδεικτικό της εξωστρέφειας και του εξαγωγικού προσανατολισμού που χαρακτηρίζει τη ΘΕΩΝ ΑΙΣΘΗΤΗΡΕΣ υπήρξε η μεγάλη επισκεψιμότητα που γνώρισε το περίπτερο της εταιρeίας, σπάζοντας τα ρεκόρ προσέλευσης. Εκατοντάδες επισκέπτες, πολυάριθμες επίσημες αντιπροσωπίες από διάφορες χώρες όπως Ελβετία, Ολλανδία, Γαλλία, Δανία, Πορτογαλία, Γερμανία, Βραζιλία, Αίγυπτος κ.ά., στελέχη αμυντικής βιομηχανίας, διεθνείς προμηθευτές, κατασκευαστές και υπο-κατασκευαστές αμυντικού υλικού είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα καινοτόμα προϊόντα της εταιρeίας στον τομέα των ηλεκτρο‐οπτικών συστημάτων και συναφούς εξοπλισμού για εφαρμογές στην Άμυνα και την Ασφάλεια, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για περαιτέρω συνεργασίες. Ξεχωριστή στιγμή αποτέλεσε η επίσκεψη και της επίσημης ελληνικής αντιπροσωπίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, αλλά και της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων καθώς είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα  προϊόντα και τις επιχειρηματικές δραστηριότητες της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας, αλλά και να διαπιστώσουν το διεθνές ενδιαφέρον και τις ευκαιρίες που συνεπακόλουθα γεννά για την πατρίδα μας και την ελληνική οικονομία η αναπτυξιακή προοπτική του κλάδου.

Related Articles

Back to top button
Close