Δούρειος Ίππος - Podcasts
ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ

Υπογραφή MoU μεταξύ ΕΕΛΕΑΑ και Εθνικής Ένωσης Ουκρανικών Αμυντικών Βιομηχανιών (NAUDI)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με γνώμονα την προώθηση της διεθνούς παρουσίας της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας, η Ένωση Ελληνικών Εταιριών Αεροδιαστημικής, Άμυνας & Ασφάλειας (Ε.ΕΛ.Ε.Α.Α.) ανέλαβε τη διοργάνωση του Ελληνικού Εθνικού Περιπτέρου στη Διεθνή Έκθεση World Defense Show (WDS, 4-8 Φεβρουαρίου 2024) που διεξήχθη στο Riyadh της Σαουδικής Αραβίας.

Η ελληνική εκπροσώπηση, που για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε με Εθνικό Περίπτερο στη World Defense Show, διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων (ΓΔΑΕΕ).

Η διεθνής έκθεση WDS διοργανώνεται για δεύτερη φορά και ήδη έχει καταφέρει να προσελκύσει σημαντικό ενδιαφέρον από τον χώρο της αμυντικής βιομηχανίας και των κρατικών οργανισμών στο χώρο της άμυνας και ασφάλειας.Στην WDS συμμετείχαν 773 εκθέτες από 75 χώρες, αριθμός αυξημένος κατά 29% σε σχέση με την προηγούμενη έκθεση, ενώ συνολικά 106.000 άτομα και 441 αποστολές από 116 χώρες επισκέφτηκαν την έκθεση.

Στο Εθνικό Περίπτερο συμμετείχαν ως εκθέτες 6 Ελληνικές εταιρίες και πιο συγκεκριμένα, η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ (ΕΑΒ), η HYDRUS, η NAFS SA (Ναυπηγεία Σκαραμαγκά), η SCYTALYS, η THEON SENSORS, οι οποίες ανέδειξαν τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας, ενώ συμμετείχε και η έκθεση DEFEA. Η συγκεκριμένη έκθεση αποτέλεσε μια εξαιρετική ευκαιρία για τις ελληνικές εταιρείες του χώρου της άμυνας και της ασφάλειας, να παρουσιάσουν τις υπηρεσίες και να αναδείξουν τα προϊόντα και τις δυνατότητές τους στη διεθνή αγορά αναζητώντας νέες συνεργασίες και ευκαιρίες ανάπτυξης των δραστηριοτήτων τους.

Μέσω του Μνημονίου Συνεργασίας, οι αμυντικές βιομηχανίες της Ελλάδας και Ουκρανίας, θα μπορέσουν να εξετάσουν τις δυνατότητες συνεργειών, να προβαίνουν σε ανταλλαγή τεχνογνωσίας και βιομηχανικών εμπειριών και να αλληλοσυμπληρώνονται σε διάφορους τομείς.
Επιπλέον οι αμυντικές βιομηχανίες των δύο Ενώσεων μπορούν να εξετάσουν τις δυνατότητες συνεργασιών για τη σχεδίαση και ανάπτυξη από κοινού νέων οπλικών συστημάτων για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ελλάδας και της Ουκρανίας, καθώς και για τη διεθνή αγορά, αξιοποιώντας το δίκτυο επαφών τους.

Να αναπτύξουμε σύστημα αντί-drone ή έχουμε “προτεραιοποιημένες” αγορές να κοιτάξουμε;

Tags

Related Articles

Back to top button
Close