Δούρειος Ίππος - Podcasts
ΕΛΛΑΔΑ

Ξεκινά αύριο η εκφόρτωση των Kiowa Warrior

Από Σάββας Δ. Βλάσσης

Έχοντας δέσει σήμερα σε προβλήτα του λιμένος Βόλου, το φορτηγό Ocean Giant που μεταφέρει 70 ελικόπτερα OH-58D και ένα CH-47D πρόκειται να αρχίσει από αύριο Πέμπτη την εκφόρτωση, παρόντος και του Α/ΓΕΣ Αντιστρατήγου Γεωργίου Καμπά.

Στο πλαίσιο προετοιμασίας, το λιμάνι “εκκαθαρίσθηκε” από πλωτά μικρού μεγέθους (ιστιοφόρα, βάρκες κ.λπ.) για λόγους ασφαλείας. Σύμφωνα με το προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα, η διαδικασία πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι την Κυριακή 19 Μαΐου, προκειμένου να αποπλεύσει το πλοίο.

Σημειώνοντας παλαιότερα ότι η εκφόρτωση αναμενόταν στις 17 Μαΐου, υπενθυμίζουμε ότι 6 από τα ελικόπτερα έχουν μεταφερθεί σε πλήρως λειτουργική κατάσταση και αμέσως μετά την εκφόρτωσή του στην προβλήτα, θα απογειωθούν για το αεροδρόμιο Στεφανοβικείου. Τα υπόλοιπα ελικόπτερα θα επανέλθουν σε ενέργεια από προσωπικό της Αεροπορίας Στρατού και του Τεχνικού Σώματος. Για τις απογειώσεις των 6 ελικοπτέρων, θα μεταβεί στο λιμάνι Ομάδα Επαφής με προσωπικό ελεγκτών αέρος, προς συντονισμό των διαδικασιών.

Οι πρώτες φωτογραφίες των ελληνικών Kiowa Warrior

Tags

Related Articles

Back to top button
Close