Δούρειος Ίππος - Podcasts
ΕΛΛΑΔΑ

Βολές και ασκήσεις μακράς αεροναυτιλίας εκτελούν τα Kiowa Warrior

Rheinmetall Lynx

Από Σάββας Δ. Βλάσσης

Όσοι Αθηναίοι εχθές το πρωί είχαν πανοραμική θέα από το γραφείο τους ή κάποια καφετέρια, είδαν με έκπληξη να περνάει ένας σχηματισμός ελικοπτέρων OH-58D Kiowa Warrior που μάλιστα “διασταυρώθηκε” και με την Ακρόπολη.

Ο σχηματισμός που είχε απογειωθεί από το Στεφανοβίκειο, πέταξε σε μέσο ύψος και είχε προορισμό το αεροδρόμιο των Μεγάρων όπου εδρεύει το 2ο Συγκρότημα Αεροπορίας Στρατού (2ο ΣΥΑΣ). Από εκεί, κατόπιν ανεφοδιασμού σε καύσιμο, τα ελικόπτερα επέστρεψαν στην έδρα της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού. Επρόκειτο για απαιτητική άσκηση μακράς αεροναυτιλίας.

Το ενδιαφέρον είναι ότι τα ελικόπτερα εμφανίζονται με αναρτημένες τις συλλογές των βαρέων πολυβόλων Μ3Ρ, που είχαν αφιχθεί στην χώρα από τον περασμένο Μάρτιο αλλά λόγω επιβράδυνσης των διαδικασιών εξαιτίας της πανδημίας, δεν είχαν προωθηθεί στην Αεροπορία Στρατού.

Την περασμένη εβδομάδα εξάλλου, στις 10 Ιουνίου, τα Kiowa Warrior πραγματοποίησαν και τις πρώτες βολές με τον νέο οπλισμό. Οι βολές πολυβόλων πραγματοποιήθηκαν στο Πεδίο Βολής Λιτοχώρου με απόλυτη επιτυχία και τα πληρώματα είχαν την δυνατότητα να σχηματίσουν άποψη για την δραστικότητά τους.

Πολυβόλα Μ3Ρ στα ελληνικά OH-58D Kiowa Warrior

Tags

Related Articles

Back to top button
Close