Δούρειος Ίππος - Podcasts
ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ

Σύμβαση της IDE με την Boeing για εκσυγχρονισμό των AWACS

Η INTRACOM Defense Electronics ανακοίνωσε σήμερα την υπογραφή συμβάσεως με την αμερικανική εταιρεία Boeing για το πρόγραμμα αναβαθμίσεως των αεροσκαφών AWACS (Airborne Warning and Control System) της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ (USAF). 

Η ελληνική εταιρεία είχε επιλεγεί τον Αύγουστο του 2015 σε διεθνή διαγωνισμό της Boeing, επεκτείνοντας την υπάρχουσα διμερή συμφωνία για το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού Επικοινωνιών, Ναυτιλίας, Επιτηρήσεως/ Διαχειρίσεως Αεροπορικής Κυκλοφορίας (CNS/ATM) των αεροσκαφών εγκαίρου προειδοποιήσεως E-3 AWACS του NATO.

Η νέα εξέλιξη, υπογραμμίζει την συνέχιση μιας συνεργασίας η οποία στηρίζεται στην συνεπή εκτέλεση των έργων που αναλαμβάνει η IDE, με υψηλά ποιοτικά κριτήρια.

Το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού CNS/ATM είναι κοινή προσπάθεια αναπτύξεως για τα AWACS του ΝΑΤΟ όσο και της USAF και μετά την επιτυχή εφαρμογή στα πρώτα, περνά πλέον στην φάση εφαρμογής στα δεύτερα, προκειμένου να επιτευχθεί τυποποίηση εξοπλισμού. H USAF εκσυγχρονίζει 24 αεροσκάφη στην έκδοση E-3G, με τροποποιήσεις του συνόλου Block 40/45.

 

Tags

Related Articles

Back to top button
Close