Δούρειος Ίππος - Podcasts
ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα τελικά εισήλθε το “005” στην ΕΑΒ

Rheinmetall Lynx

Από Σάββας Δ. Βλάσσης

Σήμερα τελικώς 3 Φεβρουαρίου, δηλαδή με επιπλέον καθυστέρηση, το “005” αρχικό F-16 που θα αποτελέσει το πρωτότυπο F-16V Block 72 για την Πολεμική Αεροπορία, εισήλθε στις εγκαταστάσεις της ΕΑΒ!

Προκειμένου να παρακαμφθεί το πρόβλημα που εντοπίσθηκε με το αρχικώς προοριζόμενο να φιλοξενήσει τις εργασίες υπόστεγο -που κρίθηκε ακατάλληλο από πλευράς στεγανότητος, πυρασφαλείας κ.λπ.- είχε αποφασισθεί η μεταφορά του αεροσκάφους σε άλλο υπόστεγο της εταιρείας στις 17 Ιανουαρίου. Εκεί, προσωπικό της Πολεμικής Αεροπορίας επρόκειτο να “αποψιλώσει” το αεροσκάφος από κινητήρα, πυροβόλο, εκτινασσόμενο κάθισμα, συγκρότημα υδραζίνης κ.λπ. ώστε να το προετοιμάσει για την έναρξη των εργασιών εγκαταστάσεως των υποσυλλογών ηλεκτρονικών συστημάτων. Ωστόσο, το νέο υπόστεγο δεν κρίθηκε κατάλληλο από τους ανθρώπους της Πολεμικής Αεροπορίας, με αποτέλεσμα να αναζητηθεί άλλη επιλογή.

Η λύση βρέθηκε με την δέσμευση του χώρου της Μονάδας Ξηρού Αποχρωματισμού Αεροσκαφών της ΕΑΒ, που εγκαινιάσθηκε το 2008. Εκεί, το προσωπικό της Πολεμικής Αεροπορίας θα προετοιμάσει το “005”, με προβλεπόμενο πέρας της διαδικασίας την Παρασκευή. Το ζήτημα είναι τι θα γίνει μετά, δηλαδή εάν θα μπορέσουν να συνεχίσουν οι σχετικές εργασίες εκεί, δεδομένου ότι η στεγανοποίηση του αρχικού υποστέγου δεν έχει ξεκινήσει καν.

Μπήκε σε υπόστεγο της ΕΑΒ το “005”

Tags

Related Articles

Back to top button
Close