Δούρειος Ίππος - Podcasts
ΕΛΛΑΔΑ

Πολύ καλή παρουσία των Ευελπίδων στον Διαγωνισμό Sandhurst 2022 του Ουέστ Πόιντ

Rheinmetall Lynx

Από Σάββας Δ. Βλάσσης

Την 6η θέση της γενικής κατάταξης, κατέλαβε η ελληνική αποστολή της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, η οποία συμμετείχε στον ετήσιο Διαγωνισμό Στρατιωτικών Δεξιοτήτων Sandhurst 2022 που πραγματοποιεί η Στρατιωτική Ακαδημία του Ουέστ Πόιντ των ΗΠΑ. Στην φετινή 53η διοργάνωση η οποία πραγματοποιήθηκε το διήμερο 29-30 Απριλίου, συμμετείχαν 48 ομάδες στρατιωτικών ιδρυμάτων, εκ των οποίων 15 ομάδες από 13 ξένες χώρες.

Η ελληνική 11μελής ομάδα είχε καταταχθεί στην 6η θέση με 1.073 βαθμούς και κατά την πρώτη ημέρα του διαγωνισμού και με την επίδοσή της στην δεύτερη ημέρα, την διατήρησε. Η συνολική βαθμολογία των Ελλήνων ανήλθε σε 1.554 βαθμούς με την ομάδα στην πρώτη θέση να συγκεντρώνει 1.775 βαθμούς.

Η συμμετοχή της ΣΣΕ, συγκέντρωσε την υψηλότερη συνολική βαθμολογία μεταξύ των ομάδων πλην ΗΠΑ, με την γερμανική ομάδα να ακολουθεί, κατατασσόμενη στην 12η θέση με 1.310 βαθμούς.

Στις επιμέρους διακρίσεις, η ελληνική ομάδα έλαβε το βραβείο της καλύτερης επιδόσεως στo αντικείμενο της σκοποβολής. (“Most Lethal Team”).

Η πρώτη ελληνική συμμετοχή της ΣΣΕ το 2019 στον ίδιο διαγωνισμό, δεν είχε τα προσδοκώμενα αποτελέσματα και προκάλεσε γόνιμη διαδικασία επαναξιολογήσεως πολλών πραγμάτων ως προς την διαδικασία προετοιμασίας. Το αποτέλεσμα δικαίωσε τους αρμοδίους κι εμπλεκομένους κι ανέδειξε τις ανεπάρκειες προηγουμένων πρακτικών και μεθόδων.

Τί αποκάλυψε η “καμπάνα” των Ευελπίδων στο West Point;

 

Tags

Related Articles

Back to top button
Close