Δούρειος Ίππος - Podcasts
ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ

Η IDE στην DEFEA 2021

Rheinmetall Lynx

Η INTRACOM DEFENSE (IDE) συμμετείχε στη διεθνή έκθεση για την Άμυνα & Ασφάλεια “DEFEA 2021”, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, μεταξύ 13-15 Ιουλίου.

Τον εκθεσιακό χώρο της IDE επισκέφθηκαν ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Αλκιβιάδης Στεφανής, καθώς και οι Αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων Εθνικής Άμυνας, Στρατού, Αεροπορίας και Ναυτικού.

Επίσης, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με κυβερνητικούς εκπροσώπους και στρατιωτικές αντιπροσωπείες διαφόρων χωρών, καθώς και στελεχών της αμυντικής βιομηχανίας, οι οποίοι ενημερώθηκαν για τις δυνατότητες σχεδίασης και παραγωγής της IDE στους τομείς των ηλεκτρονικών διατάξεων για ραντάρ, οπλικά και πυραυλικά συστήματα, καθώς και για τα προϊόντα της εταιρίας στους τομείς των επικοινωνιών και διαχείρισης πληροφοριών, των υβριδικών συστημάτων ηλεκτρικής ισχύος και των μη επανδρωμένων συστημάτων.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκάλεσε το καινοτόμο Τακτικό Μη Επανδρωμένο Σύστημα RX-3plus, το οποίο έχει υλοποιηθεί από την Κοινοπραξία του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (συντονιστής) με τις εταιρίες IDE και CFT, για επιχειρησιακή εφαρμογή στην επιτήρηση, αναγνώριση και παροχή πληροφοριών.

Η IDE είχε επίσης την τιμή να φιλοξενήσει στο εκθεσιακό της περίπτερο ένα άρμα μάχης Leopard 2A4 του Ελληνικού Στρατού, με αναβαθμισμένες επιχειρησιακές δυνατότητες στην ηλεκτρική ισχύ και τις επικοινωνίες. Συγκεκριμένα, στο άρμα έχει εφαρμοστεί το υβριδικό σύστημα παροχής & διαχείρισης ηλεκτρικής ισχύος GENAIRCON της IDE σε συνεργασία με τις εταιρίες KMW και HDVS, και ένα ολοκληρωμένο σύστημα επικοινωνιών και διαχείρισης πληροφοριών C4I, βασισμένο στο σύστημα WiSPRevolution της IDE και το λογισμικό Iniohos της Rheinmetall.

Αξιοσημείωτο επίσης είναι ότι το περίπτερο της INTRACOM DEFENSE τροφοδοτήθηκε καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης από την υβριδική της γεννήτρια τύπου HGT20K.

 

Tags

Related Articles

Back to top button
Close