Δούρειος Ίππος - Podcasts
ΕΛΛΑΔΑ

Επίσκεψη πρωθυπουργού στην 115 ΠΜ – Ενημέρωση για F-16V

Από Σάββας Δ. Βλάσσης

«Επισκέφθηκα σήμερα την 115 Πτέρυγα Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας και είχα την ευκαιρία να συζητήσω και να ανταλλάξω ευχές με τους πιλότους μας, αλλά και με όλο το προσωπικό. Τους ευχαριστώ από καρδιάς για τις πολύτιμες υπηρεσίες που προσφέρουν. 

Ενημερώθηκα επίσης για την ετοιμότητα της 115 ΠΜ. Η αναβάθμιση των αεροσκαφών μας και η συνολικότερη ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων, μας δίνουν μία μακροχρόνια σιγουριά ότι έχουμε ενισχύσει την αποτρεπτική μας δυνατότητα σε τέτοιο βαθμό που να μην αισθανόμαστε απειλή από κανέναν».

Με αυτό το μήνυμα στον λογαριασμό του στο Twitter, ο πρωθυπουργός γνωστοποίησε την σημερινή επίσκεψή του στην 115 Πτέρυγα Μάχης, για ανταλλαγή ευχών. Σχετική ανακοίνωση του Μαξίμου, προσέθεσε: «O Πρωθυπουργός επιθεώρησε αεροσκάφη τύπου VIPER – F-16 ενώ ενημερώθηκε για την αποστολή, την οργάνωση και ετοιμότητα της Πτέρυγας Μάχης, την αναβάθμιση των αεροσκαφών και τη συνολικότερη ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων.

“Είναι μία σημαντική αναβάθμιση για την Πολεμική Αεροπορία, πολύ σημαντικό πρόγραμμα το οποίο σε συνδυασμό και με τις υπόλοιπες επενδύσεις που έχουμε κάνει, νομίζω ότι μας δίνουν πια μία μακροχρόνια σιγουριά ότι έχουμε ενισχύσει την αποτρεπτική μας δυνατότητα σε τέτοιο βαθμό που να μην αισθανόμαστε απειλή από κανέναν”, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης».

Στο σχετικό φωτογραφικό υλικό, ο πρωθυπουργός διακρίνεται να επισκέπτεται πλήρωμα ετοιμότητος της 340 Μοίρας “Αλεπού” και να “υποδέχεται” τον Α/ΓΕΑ Αντιπτέραρχο (Ι) Θεμιστοκλή Μπουρολιά που προηγουμένως εκτέλεσε πτήση συντηρήσεως με F-16C της ίδιας Μοίρας.

Η επίσκεψη ξεκίνησε με την 343 Μοίρα “Αστέρι”, η οποία είναι αυτή που πρώτη παραλαμβάνει τα αναβαθμισμένα F-16V. Μέχρι σήμερα, από την γραμμή της ΕΑΒ όπου εκτελούνται οι εργασίες αναβαθμίσεως, έχουν παραδοθεί 5 αεροπλάνα. Ένα εξ αυτών διακρίνεται σε μία εκ των φωτογραφιών, ξεχωρίζοντας από την κεραία του Link 16 η οποία εγκαθίσταται κάτω από τον αεραγωγό. Στο εν λόγω αεροπλάνο ενημερώνεται ο πρωθυπουργός από ιπταμένους.

H ανακοίνωση του Μέγαρου Μαξίμου είχε ως εξής:

Την 115 Πτέρυγα Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας, στα Χανιά, επισκέφθηκε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

O Πρωθυπουργός επιθεώρησε αεροσκάφη τύπου VIPER – F-16 ενώ ενημερώθηκε για την αποστολή, την οργάνωση και ετοιμότητα της Πτέρυγας Μάχης, την αναβάθμιση των αεροσκαφών και τη συνολικότερη ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων.

«Είναι μία σημαντική αναβάθμιση για την Πολεμική Αεροπορία, πολύ σημαντικό πρόγραμμα το οποίο σε συνδυασμό και με τις υπόλοιπες επενδύσεις που έχουμε κάνει, νομίζω ότι μας δίνουν πια μία μακροχρόνια σιγουριά ότι έχουμε ενισχύσει την αποτρεπτική μας δυνατότητα σε τέτοιο βαθμό που να μην αισθανόμαστε απειλή από κανέναν», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ειδική μνεία έκανε ο Πρωθυπουργός στους πιλότους, αλλά και σε όλο το προσωπικό που χειρίζεται τα αεροσκάφη: «Και βέβαια να τονίσω και το γεγονός ότι δεν είναι μόνο τα αεροσκάφη αλλά είναι και οι χειριστές και οι τεχνικοί που τα κρατάνε στον αέρα. Και γι΄ αυτό και επιμένω ότι όσο κι αν στηρίζουμε από το υστέρημα του Έλληνα φορολογούμενου τις υποδομές, άλλο τόσο μπορεί να στηρίζουμε και τους ανθρώπους. Νομίζω ότι το γνωρίζετε καλά».

Στη συνέχεια, επισκέφθηκε την 343 Μοίρα, όπου τον υποδέχτηκαν οι πιλότοι και του προσέφεραν αναμνηστικά δώρα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνομίλησε με το προσωπικό και αντάλλαξε ευχές ενόψει της νέας χρονιάς, ευχαριστώντας για τις πολύτιμες υπηρεσίες που προσφέρει.

Τον Πρωθυπουργό συνόδευε ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Αντιπτέραρχος Θεμιστοκλής Μπουρολιάς.

Έτοιμοι οι Έλληνες δοκιμαστές προγράμματος F-16V

Tags

Related Articles

Back to top button
Close