Δούρειος Ίππος - Podcasts
ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ

Επίσκεψη Παναγιωτόπουλου κι ενημέρωση στην ΕΑΒ

Για την πρόοδο των έργων που εκτελεί η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία για το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης ενημερώθηκε ο ΥΕΘΑ Ν. Παναγιωτόπουλος, ο οποίος επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της εταιρείας στις 2 Απριλίου. Τον Υπουργό συνόδευαν ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΕΘΑ Αντώνης Οικονόμου, ο Γενικός Διευθυντής ΓΔΑΕΕ Θεόδωρος Λάγιος και ο Διευθυντής του Γραφείου του ΥΕΘΑ Αθανάσιος Βάλαρης. Στη συνάντηση παρέστη επίσης ο Αντιπρόεδρος της Lockheed Martin Ντένης Πλέσσας.

Η Διοίκηση της ΕΑΒ προέβη σε μια γενική ανασκόπηση της προόδου των προγραμμάτων που εκτελεί η εταιρεία και συζητήθηκε ευρύτερα ο σχεδιασμός της, προκειμένου να ανταποκριθεί στις αυξημένες υποχρεώσεις της. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο σημαντικό πρόγραμμα που εκτελεί η ΕΑΒ για την αναβάθμιση των μαχητικών της Πολεμικής Αεροπορίας F-16 Block 52 Advanced και 52+ σε V. Έχουν περατωθεί με επιτυχία οι εργασίες στο πρωτότυπο αεροσκάφος, το οποίο βρίσκεται στις ΗΠΑ από τις 5 Φεβρουαρίου, προκειμένου να υποβληθεί στις τελικές δοκιμές πιστοποίησης, και έχουν ενταχθεί στην ΕΑΒ άλλα δύο F-16 στα οποία γίνονται οι απαραίτητες εργασίες. Πρόκειται για ένα από τα προγράμματα της εταιρείας με κορυφαία προτεραιότητα.

Συνεχίζεται επίσης η αναβάθμιση των 4 Αεροσκαφών Ναυτικών Επιχειρήσεων Ρ-3 Orion. Ήδη έχει παραδοθεί το αεροσκάφος ενδιάμεσης λύσης κι επιχειρεί με το Πολεμικό Ναυτικό.

Ταυτόχρονα η ΕΑΒ συνεχίζει με βελτιωμένους ρυθμούς την παράδοση μεταγωγικών C-130, σχεδιάζοντας παράλληλα να αναβαθμίσει τις υποδομές της με στόχο την δημιουργία Κέντρου Συντήρησης C-130 διεθνούς εμβέλειας, προκειμένου να εξυπηρετεί και την αγορά της Μέσης Ανατολής και Βόρειας Αφρικής.

Κατά την ανασκόπηση, τονίσθηκε το γεγονός ότι η ΕΑΒ συντηρεί για μια ακόμα χρονιά και παραδίδει εμπρόθεσμα  τα πυροσβεστικά αεροσκάφη ενόψει καλοκαιρινής περιόδου. Πλέον των εργασιών εργοστασιακής συντήρησης στις εγκαταστάσεις της συνδράμει και με κλιμάκιο εξειδικευμένων τεχνικών καθ’ όλη τη διάρκεια της πυροσβεστικής περιόδου στην 112 ΠΜ.

Tags

Related Articles

Back to top button
Close