Δούρειος Ίππος - Podcasts
ΕΛΛΑΔΑ

Έναρξη παραδόσεων νέων εξαρτύσεων της ELMON στον Ελληνικό Στρατό

Rheinmetall Lynx

Από Σάββας Δ. Βλάσσης

Άρχισαν στις 29 Δεκεμβρίου 2020 οι παραδόσεις των νέων εξαρτύσεων μάχης τύπου γιλέκο (Plate Carrier) της ελληνικής εταιρείας ELMON, στον Ελληνικό Στρατό. Την συγκεκριμένη ημερομηνία, η Ανωτέρα Στρατιωτική Διοίκηση Υποστήριξης Στρατού (ΑΣΔΥΣ) υπέγραψε το Πρωτόκολλο Οριστικής Παραλαβής των 2.300 εξαρτύσεων που ανέλαβε να παραδώσει η εταιρεία.

Η προμήθεια αφορά σύμβαση που ανατέθηκε στην ELMON με αντικείμενο την παράδοση των 2.300 εξαρτύσεων και των λοιπών απαρτίων που τις συνοδεύουν. Η παράδοση έγινε στο 2ο Τάγμα Υλικού Πολέμου, από το οποίο θα κατευθυνθούν σε μονάδες για χορήγηση στο προσωπικό.

Η εξάρτυση σχεδιάστηκε από την Τμήμα Έρευνας & Ανάπτυξης της ELMON σε συνεργασία με στελέχη των Ειδικών Δυνάμεων που εργάσθηκαν επί τούτου το προηγούμενο διάστημα. Η πλήρης εξάρτυση περιλαμβάνει πέρα από τον βασικό φορέα, ζώνη μάχης, θήκη γενικής χρήσης, θήκες γεμιστήρων G3/M16/Minimi/ FN MAG, θήκες χειροβομβιδων, IFAK, θήκη ασυρμάτου και σακίδια 36lt ή 55lt με την τελική διαμόρφωση να προσαρμόζεται ανάλογα στον εκάστοτε τελικό χρήστη.

2020: Εθνικό τυφέκιο Ν. Κορέας – Ταϋλάνδης – Ιράν (Ελλάδα;)

Tags

Related Articles

Back to top button
Close