Δούρειος Ίππος - Podcasts
ΚΥΠΡΟΣ

Εγκαίνια Πεδίου Βολής στην 33 Μοίρα Καταδρομών στο Σταυροβούνι

Πραγματοποιήθηκαν σήμερα 12 Απριλίου στο Σταυροβούνι, τα εγκαίνια του Πεδίου Βολής στην 33 Μοίρα Καταδρομών.

Το σύγχρονο Πεδίο Βολής αφιερώθηκε στη μνήμη του Στέλιου Στρατή, ο οποίος για 21 χρόνια ήταν ο οπλουργός της 33 Μοίρας Καταδρομών, φροντίζοντας πάντα να διατηρείται σε άριστο επίπεδο ετοιμότητας ο οπλισμός της μονάδας.

Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν παρουσία του υπουργού Αμύνης Χαράλαμπου Πετρίδη, του Α/ΓΕΕΦ Αντιστράτηγου Δημόκριτου Ζερβάκη, του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Αμύνης Ανδρέα Λουκά και μελών της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Άμυνας.

Ο υπουργός Άμυνας, ο Α/ΓΕΕΦ και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας έκοψαν την κορδέλα των εγκαινίων με μαχαίρι του ένδοξου σώματος των Καταδρομών. Σε ένδειξη αναγνώρισης της προσφοράς του Στέλιου Στρατή, το μαχαίρι των εγκαινίων παραδόθηκε στη σύζυγό του.

Στο πλαίσιο των εγκαινίων του Πεδίου Βολής οι επίσημοι δοκίμασαν τις σκοπευτικές τους ικανότητες διαπιστώνοντας ταυτόχρονα τη λειτουργικότητα και τις δυνατότητες του νέου χώρου εκπαίδευσης.

Ο υπουργός Αμύνης, στην ομιλία του, είπε μεταξύ άλλων: “Οι αυξημένες απαιτήσεις δημιουργίας σοβαρών και επαγγελματικών υποδομών στην 33 Μοίρα Καταδρομών, οι πολλαπλές συνεκπαιδεύσεις με Ειδικές Δυνάμεις ξένων χωρών, οδήγησαν στη δημιουργία εντός της μονάδας ενός σύγχρονου τυποποιημένου Πεδίου Βολής Ελαττωμένης Απόστασης. 

Οι εργασίες ξεκίνησαν το 2018 και ολοκληρώθηκαν το 2020, με την κατασκευή Πεδίου Βολής μήκους 40 μέτρων και πλάτους 21 μέτρων, όπου μπορούν να εκτελεστούν πέραν του 80% των βολών μάχης ταχείας αντίδρασης με απόλυτη ασφάλεια και σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα.

Για την υλοποίησή του και μέσα στο πλαίσιο της οικολογικής συνείδησης στην Εθνική Φρουρά, έγινε περιβαλλοντική μελέτη με την οποία δημιουργήθηκαν τρία επίπεδα πράσινων ηχητικών φρακτών με την τοποθέτηση 270 δενδρυλλίων, με αποτέλεσμα τη μείωση του θορύβου κατά 12 db.

Επιπλέον, δημιουργήθηκαν υποδομές για την προσομοίωση του σύγχρονου πεδίου μάχης με τη κατασκευή συστήματος κινητού και αναδιπλούμενων στόχων όπου ο μαχητής καλείται ν΄ ανταποκρίνεται άμεσα και αποτελεσματικά στις ταχέως εξελισσόμενες καταστάσεις ιδιαίτερα σε αστικό περιβάλλον.

Καινοτομία αποτελεί η τοποθέτηση ηχητικού συστήματος υψηλής ισχύος, με το οποίο γίνεται προσομοίωση των συνθηκών μάχης με τον μαχητή να πρέπει ν΄ ανταποκρίνεται κάτω από συνθήκες έντονου στρες“.

Tags

Related Articles

Back to top button
Close